Drie waarheden over vreemdgaan

Redactie 5 okt 2017 Entertainment

Je hebt jezelf er waarschijnlijk wel eens op betrapt. Dat je tijdens je relatie toch wel even om kijkt naar dat ene meisje of nét te veel flirt met je blonde collegaatje. Dit kan snel omslaan in minder onschuldige acties en voor je het weet rijd je een scheve schaats. Maar wat is nou de waarheid wat vreemdgaan betreft? Wij trokken drie welbekende mythes omtrent vreemdgaan na of ze wel kloppen.

Mythe 1: Mannen gaan vaker vreemd dan vrouwen
Misschien was dat vroeger zo, omdat vrouwlief toen vaker thuis bleef en de man op pad moest. Maar in de tijd waar we nu in leven geldt dit niet meer. Volgens een onderzoek uit 2015 van Indiana University gaan vrouwen net zo vaak vreemd als mannen. Uit de statistische analyse is gebleken dat 20% van de vrouwelijke respondenten vreemd ging, voor de mannen geldt hetzelfde percentage.

Mythe 2: Mannen die vreemd gaan, houden niet langer meer van hun liefje
Nonsens. Klinisch psycholoog Dr. Andra Brosh toont aan dat mannen mega verliefd kunnen zijn op hun vriendin en toch een slippertje maken. Voor vrouwen is dit anders. Als vrouwen vreemd gaan zit er vaak meer achter dan bij mannen. Mannen maken sneller ‘een foutje’ en gaan vreemd met een one-night-stand, terwijl vrouwen vaker met dezelfde minnaar vreemdgaan. Je kan je hier dus bij afvragen wat erger is.

Mythe 3: Eens een schuinsmarcheerder altijd een schuinsmarcheerder
Heb je je vriendin’s vertrouwen gebroken door met een ander de koffer in te duiken? Laat haar dan vooral het volgende lezen: Dr. Diana Kirschner concludeert dat deze mythe gebaseerd is op lucht. Seksverslaafden daargelaten. Een onderzoek door D. M. Buss bewees daarbij dat wanneer de bedrogen partner open staat voor herstel van de relatie, dit iemand beter zal weerhouden van vreemdgaan dan wanneer deze partij een boze, wraakachtige houding heeft. In dat geval zal diegene juist sneller terug vallen in zijn vreemdgangers-patroon. Dus ze moet kappen met bij elke ruzie jouw foutje uit 1900 erbij te halen.

Dus, wil je je ex terug na het maken van een foutje? Laat haar dan deze onderzoeken zien en vertel haar dat je dit keer écht veranderd bent.

Reageer op artikel:
Drie waarheden over vreemdgaan
Sluiten