Dragracer crasht met 486 km/h tegen de muur

Redactie 23 okt 2017 Machines

In de Top Fuel dragrace competitie racen twee monsters met ieder 10.000 pk over het rechte stuk asfalt over 1000 feet (305 meter) naar de finishlijn toe. De scheurmonsters, die zo uit van een Hot Wheels speelgoedbaan lijken te komen, zijn de snelst accelererende raceauto’s in de wereld en kunnen op het korte stukje wegdek snelheden van 539 km/h halen. Niet bepaald de snelheid waarmee je tegen een muur wil vliegen als je achterband het begeeft.

Of je nu een Duitse of Amerikaanse nationaliteit hebt maakt niet uit, als je Schumacher vanachter heet is je kostje gebakken in de racerij. De racetak, die in Tony Schumacher met 83 overwinningen een gelijknamige legende heeft als de Formule 1, staat bekend om zijn vele crashes. Doordat de puntige snelheidsmonsters voorzien zijn van zulke brute motoren zijn ze extreem gevoelig voor oververhitting en is een exploderende motor dan ook geen unieke verschijning.

Bij de huidige kampioenschapsaanvoerder Steve Torrence was het niet zijn motor die de geest gaf, maar hield zijn achterband het voor gezien. Met een snelheid van 486 km/h komt de muur dan heel snel dichtbij. In de video is dan ook te zien dat er van de auto vrij weinig overblijft na de botsing met de muur. Wonder boven wonder stapt de Texaan geheel ongedeerd uit zijn wrak en wint hij ook nog de race.

Reageer op artikel:
Dragracer crasht met 486 km/h tegen de muur
Sluiten