Door de Frikansushi loopt het water ons in de mond

Wie houdt er niet van een goede sushi-roll op z’n tijd, de laatste jaren is de Japanse lekkernij uitgegroeid tot een enorm populair gerecht in Nederland. Maar een vette frikandel met mayo of een open ruggetje blijft ook gewoon een gouwe ouwe. Met dank aan Fashionlab, hoeven we vanaf nu niet meer te kiezen. Maak kennis met: Frikansushi.

De sushi met frikandel vulling laat ons genieten van de Aziatische keuken en de zwetende snackbar om de hoek. Waar haal je het? Geen idee, maar met het recept in tha pocket kun je zelf aan de slag met dit food monster. Wij zijn heel benieuwd naar de smaakexplosie in je mond bij dit feestje van voedsel.

Wat je doet is, je kookt de rijst zo lang nodig is en laat het daarna afkoelen. Dan is het tijd om de frikandellen te frituren om ze daarna ook koud te laten worden. Snij ze in stukjes en mik er wat curry over en die sushi kan gerold worden. Pak een sushivel, kwak de rijst erop en maak het af met wat stukjes frikandel. Als je jezelf niet kan houden en nu al een hap wilt nemen, begrijpen we dat best. Maar mocht je met meerdere mensen zijn, snij de roll dan nog even in stukjes. Eet smakelijk!

FHM-Frikansushi
Bron: Freecandle.

Bron: Styletoday.

Reageer op artikel:
Door de Frikansushi loopt het water ons in de mond
Sluiten