Don Papa Rum is de rum waar iedere drankconnaisseur van zal genieten

Een lekker glaasje rum, welke man houdt daar nou niet van? Wij op de redactie wel en de rum van Don Papa Rum springt er wat ons betreft bovenuit. Een ander groot voordeel is dat je met de rum van Don Papa Rum een verrukkelijke cocktail kunt bereiden. Nu hebben we je interesse, hè. Effe blijven hangen!

Don Papa Rum

Laten we je eerst even netjes introduceren aan Don Papa. De naam Don Papa is een eerbetoon aan Papa Isio. Papa Isio was de charismatische leider die in de jaren 1890 de Spanjaarden verdreef uit het Filipijnse eiland Negros. Hiermee veroverde Don Papa de onafhankelijkheid terug van het Filipijnse eiland. We horen je al denken: ‘wat heeft rum hier in godsnaam mee te maken?’. Ook dat gaan we je uitleggen.

Sugarlandia

Rum wordt gemaakt van zoet suikerriet. Dat suikerriet ligt niet voor het oprapen. Sterker nog, het is slechts te vinden in een handvol streken in de wereld. De Filipijnen is daar een van. Het beste suikerriet vind je op het Filipijnse eiland Negros, ook wel bekend als Sugarlandia. Dit eiland heeft haar prachtige bijnaam te danken aan de perfectie combinatie van klimaat, geografie en vulkanische bodem. Hierdoor is Sugarlandia ideaal voor de suikerrietteelt en zijn ze Papa Isio maar wat dankbaar voor de onafhankelijkheidstrijd.

Don Papa Baroko Grapefruit Spritz

Je kreeg uiteraard nog het recept van een overheerlijke Don Papa cocktail van ons tegoed. Wat je nodig hebt is 40 ml Don Papa Baroko, 25 ml rozensiroop, 10 ml honing, 10 ml limoensap, 60 ml grapefruitsap, wat ijsblokjes en een schijfje grapefruit.

Aardig wat benodigdheden, maar het bereiden van de cocktail is een eitje. Gooi de Don Papa Baroko, rozensiroop, limoensap en grapefruitsap in een cocktailblender, effe goed shaken en vervolgens schenk je het in een longdrinkglas. That’s it! Je kan nog wat ijs en een schijfje grapefruit in het glas gooien, maar die keuze is aan jou. Wij hebben de cocktail al geproefd en geloof ons: het is alsof een engeltje over je tong piest.

Hebben?

Na dit verhaal wil jij Don Papa Rum natuurlijk zelf proeven. Snappen we. Gelukkig voor jou is Don Papa Rum verkrijgbaar bij elke Gall & Gall voor €37,99. Ren snel naar de slijterij en drink vanavond nog die geweldige cocktail!

Reageer op artikel:
Don Papa Rum is de rum waar iedere drankconnaisseur van zal genieten
Sluiten