Documentaire Lutsharel Geertruida: Kind van Zuid ziet er veelbelovend uit

Donderdagavond 28 maart was de première van de docu van Lutsharel Geertruida. De verdediger van Feyenoord laat meerdere kanten van zichzelf zien in zijn eigen film. In Villa Thalia in Rotterdam vond de première plaats.

Verschillende personen in en buiten de voetbalwereld waren aanwezig in Rotterdam gisteravond. Niet alleen waren medespeler van Feyenoord, zoals Quinten Timber en Calvin Stengs er, ook Dennis te Kloese en Ben Wijnstekers waren erbij.

Stotteren

Eén van de dingen die we voorbij zien komen is het stotterprobleem van Geertruida. De 23-jarige voetballer heeft nagenoeg nooit voor de camera een interview gedaan, omdat hij stottert. Een interview in een tijdschrift of blad gaat prima, maar de camera en vooral de microfoon, bleven vooralsnog uit. De afgelopen maanden heeft Geertruida hard gewerkt aan zijn stotterprobleem. Hij geeft in zijn docu dan ook voor het eerst een interview voor de camera.

Een ander mooi voorbeeld van hoe Geertruida het stotteren achter zich heeft gelaten is door zijn eigen nummer Game Over uit te brengen. Al rappend hoor je verdediger door de speakers in Villa Thalia donderdagavond. Het leek alsof de beste man al jaren niks anders doet dan dat.

Opgroeien

De naam van de documentaire heet Kind van Zuid, omdat Geertruida opgroeide in Rotterdam-Zuid. Als kind droomde hij er al van om te spelen in de magische Kuip. We zien hoe hij zijn droom werkelijkheid heeft laten worden. Verder wordt je als kijker meegenomen in het hedendaagse leven van de verdediger.

Lutsharel Geertruida

Geertruida is een verdediger die zijn carrière begon in de jeugd van Sparta Rotterdam. In 2012 ging hij naar de jeugd van Feyenoord. In 2018 werd de verdediger definitief overgeplaatst naar het eerste elftal van de Rotterdamse voetbalclub. Sindsdien is Geertruida een vaste waarde geworden in het team. Daarnaast speelt hij ook nog eens voor het Nederlands Elftal. Het zou zomaar kunnen dat Ronald Koeman hem oproept voor een plek in de EK-selectie voor komende zomer. En of Geertruida volgend jaar nog in Rotterdam te zien is, is ook nog maar de vraag. Hij wordt namelijk in verband gebracht met een hoop topclubs uit heel Europa. We gaan zeker nog veel van ‘m zien.

De documentaire Lutsharel Geertruida: Kind van Zuid is vanaf nu te zien op de streamingsdienst van Feyenoord: Feyenoord One.

Reageer op artikel:
Documentaire Lutsharel Geertruida: Kind van Zuid ziet er veelbelovend uit
Sluiten