Docu Wilskracht: Kennismakingsdagen Korps Commandotroepen showt unieke beelden van de commando’s

Commando scoort nog altijd een hoge notering in ons lijstje met stoerste beroepen ter wereld. Maar hoe gaat het eraan toe? In Wilskracht: Kennismakingsdagen Korps Commandotroepen gaat Wiggert Meerman van YouTube-kanaal Eindbazen op onderzoek bij de kennismakingsdagen van het Korps Commandotroepen. Unieke beelden, want niet eerder werd iemand gefilmd tijdens de loodzware selectie.

Als je de KCT wil halen, dan moet je over ijzeren discipline en stalen doorzettingsvermogen beschikken. Afgelopen januari nam Wiggert deel aan de kennismakingsdagen van het Korps Commandotroepen. Dit is de eerste selectieprocedure van de speciale Nederlandse eenheid. Uiteindelijk draait het allemaal om de felbegeerde groene baret. Die verkrijg je na acht loodzware weken van Elementaire Commando Opleiding (ECO).

Loodzwaar

In de docu wordt Wiggert gefilmd voor, tijdens en na de kennismakingsdagen. Hoe bereid je je op die dagen voor? Wat krijg je tijdens die dagen allemaal op je af? Reken in elk geval op heel veel onzekerheid, nog meer slaapgebrek en loodzware fysieke omstandigheden, om nog maar te zwijgen over wat je mentaal allemaal voor je kiezen krijgt.

Uiteindelijk draait het allemaal om één ding: wilskracht. Het gaat erom hoe graag jij écht bij de commando’s wilt. Alleen de mensen die er alles voor over hebben, zullen het halen.

Wilskracht: Kennismakingsdagen Korps Commandotroepen

Omdat de inhoud van het volledige programma logischerwijs achter slot en grendel bewaart wordt, kon niet alles worden gefilmd. Het levert hoe dan ook een uitermate interessante documentaire op over de fascinerende wereld van de Nederlandse commando’s. Aanslingeren die handel, en dat is een bevel.

Man-Man.nl

Reageer op artikel:
Docu Wilskracht: Kennismakingsdagen Korps Commandotroepen showt unieke beelden van de commando’s
Sluiten