Dit zijn de prijswinnende foto’s van de National Geographic Award

redactie 13 dec 2016 Entertainment

National Geographic heeft de winnaar bekend gemaakt van haar jaarlijkse Nature Photographer of the Year award. Het is elk jaar de wedstrijd waar de allermooiste foto’s uit de natuur bij elkaar komen. Van de duizenden inzendingen is de foto hierboven verkozen tot de allermooiste. Het is een foto van de migratie van Sardines gemaakt op juni 2015. Dat gebeurde in de zee bij Zuid-Afrika door de Fransman Greg LeCouer.

Met zijn foto wint Greg een 10-daagse reis naar de Galapagos eilanden. Hij gaat dan mee met een National Geographic expeditie en hij mag samenwerken met National Geographic foto editors. Andere prijswinnende foto’s zijn bijvoorbeeld: De IJsbeer op een rots bij de Barter Islands in Alaska, deze foto gemaakt door Patty Waymire krijgt een eervolle vermelding in de Environmental Issues categorie.

In de Animal Portraits categorie won Varun Aditya met zijn foto van een slang. Vadim Balakin won de prijs in de Environmental Issues categorie voor zijn foto van een dode IJsbeer in Noorwegen. De Nederlander Jacob Kaptein won in de Landscape categorie voor zijn foto van een kleine beukenboom in een rivier. We hebben hieronder alle prijswinnende foto’s voor je. Wat kan de natuur toch mooi zijn.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Bron: National Geographic

Reageer op artikel:
Dit zijn de prijswinnende foto’s van de National Geographic Award
Sluiten