Dit zijn de mooiste locaties van McDonald’s

Redactie 28 jan 2017 Entertainment

Het is zo’n beetje het meest bekende logo ter wereld: de gele M van McDonalds. Het grootste deel van de wereldbevolking is weleens in de Gouden Driepoot geweest en is op de foto gegaan met die clown Ronald McDonald. In Nederland is de blinkende gele M beter en vaker te zien dan de poolster, velen volgen de borden en herkenningstekens als ze op bedevaart gaan naar de euroknallers.

Bij Chez Ronald laten ze je nooit in de kou staan, je weet altijd precies wat je krijgt en die BigMac is gewoonweg genieten geblazen. Ons favoriete fastfoodrestaurant heeft de zaakjes goed voor elkaar en de restaurants zien er altijd strak en schoon uit. Om onze ode aan de Mac te vervolmaken, hebben wij de 15 mooiste en meest bijzondere locaties opgezocht en achter elkaar gezet.

#1
Deze Mac ligt in Taupo, Nieuw-Zeeland, en is gebouwd in een vliegtuig dat tot voor kort dagelijks vloog. Wat ons betreft de meest bijzondere locatie!

#2
Er was veel ophef rond de komst van dit restaurant in Vaticaanstad. De kardinalen waren het liever kwijt dan rijk, al levert het hen wel zo’n €30.000 aan huur op iedere maand.

#3
Guantánamo Bay is eigenlijk alleen bekend vanwege de gevangenis die de Amerikanen daar hebben, waar ze nu ook weer mogen waterboarden. Voor de medewerkers van deze bajes is er deze Mac, die als enige in de wereld door prikkeldraad wordt omringt.

#4
Het gemeentehuis van het Ierse stadje Bray huist boven deze Gouden Driepoot, we zijn benieuwd wat de raadsleden in de pauzes eten.

#5
In Roswell, New Mexico, zou in 1947 een ufo zijn geland in een veld naast de stad. Ter ere van die gebeurtenis werd deze locatie ontworpen als ruimteschip.

#6
In Rotterdam zijn er een heleboel McDonalds te vinden, deze middenin de stad is toch wel de mooiste. Nadat inwoners van de stad hadden geklaagd dat het gebouw te lelijk was, besloten ze bij McDonalds in te grijpen en een zeer modern restaurant op te leveren.

#7
Het is niet eens te herkennen als een Mac, totdat je dichterbij komt en het logo op de ramen ziet. Dit landhuis in Freeport, Maine, stamt uit de jaren 1850. In de woonkamer van dit gebouw eet jij je hamburgertje naast de open haard.

#8
Je kunt wel raden welk onderdeel van de menukaart model heeft gestaan voor deze Mac. De iconische Happy Meal was het voorbeeld voor deze tent.

#9
In China is het kapitalistische geweld inmiddels ook steeds meer toegestaan en de aanvoerder van de Amerikaanse consumptiemaatschappij vestigde zich ook in het Aziatische land. Veel Chinezen hadden echter liever gezien dat het huis van de voormalige premier Chiang Ching-kuo een museum was geworden, in plaats van een fastfoodrestaurant.

#10
Queen Elizabeth haalt haar Bigmacs in deze vestiging van. De Britse koninklijke familie is namelijk eigenaar van het toko!

#11
Route 66 is zo’n beetje de bekendste weg ter wereld. Het stadje Barstow in Californië ligt aan deze route en op het station hebben ze in oude treinwagons een McDonalds gebouwd ter ere van het spoorwegverleden van deze plaats.

#12
Op de Spaanse Broadway staat misschien wel het meest chique restaurant van de fastfoodketen. Het interieur bestaat uit marmeren muren en kandelaars en de menukaart bevat geen friet, maar aardappeltjes en bier. Dit paleis straalt pure klasse uit.

#13
We kunnen niet zo snel wat Georgische hoogtepunten wat betreft architectuur opnoemen. De jongens van de Mac wilden daar graag verandering in brengen en lieten deze prachtige zaak ontwerpen in de Batumi.

#14
Eentje om bij weg te dromen. De clown van McDonalds was waarschijnlijk op vakantie op Cyprus toen hij een visioen kreeg: op het strand een nugget eten terwijl je uitkijkt over de zee met een heerlijke McFlurry erbij in die heerlijke zon. Dit is genieten. Deze Mac vind je terug in Larnaca.

#15
Deze in retrostijl opgetrokken Mac blinkt gigantisch in het neonlicht, al worden de bekende kleuren niet gebruikt. Je zou deze locatie bijna niet herkennen als hamburgertent, je kan er namelijk ook nog benzine kopen, totdat je de naam op de gevel ziet.

MSN

Reageer op artikel:
Dit zijn de mooiste locaties van McDonald’s
Sluiten