Dit zijn de grote winnaars van de Edison Awards

De beste artiesten van Nederland zijn maandagavond bij elkaar gekomen in het AFAS Theater in Leusden om aanwezig te zijn bij de Edison Awards. De grote kanshebbers van de avond waren Son Mieux en Kevin. Zij werden beide twee keer genomineerd voor de categorie beste nummer. Daarnaast was Son Mieux kanshebber voor de categorie pop en Kevin voor de categorie hiphop.

In totaal zijn er elf categorieën waar artiesten voor genomineerd kunnen worden. Dit zijn de categorieën: beste nummer, pop, rock, hiphop, soul/R&B/funk, beste album, nieuwkomer, Hollands, dance, Nederlandstalig en alternative.

Winnaars

Het beste nummer won uiteindelijk de Haagse band Son Mieux met hun singel Tonight. Volgens de vakjury is het lied ‘een tijdloos anthem dat verbroedert en verbindt’. Flemming mocht zich kronen tot beste popartiest. Met hits als Paracetamollen, Champions League en Verleden Tijd is de artiest lekker bezig. Mula B won de categorie hiphop met zijn album Narcopop. Het beste album is dit jaar gegaan naar Sef met Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag. Idaly ontving een Edison voor de categorie soul/R&B/funk. Reinier Zonneveld troefde onder andere Tiësto af om de categorie dance te winnen. De beste nieuwkomer is dit jaar de 19-jarige Roxy Dekker. Met haar hit Satisfyer is de jonge artiest lekker bezig om een grote naam te worden in de Nederlandse muziekwereld. Marco Schuitmaker was de winnaar in de categorie Hollands. Meau kreeg een Edison voor de categorie Nederlandstalig. Verder was Within Temptation winnaar in de categorie Rock en Pip Blom bij alternative.

Daarnaast is er ook een Edison Oeuvreprijs. Deze wordt uitgereikt aan een artiest of groep voor het volledige werk van de muzikant. Vorige week werd deze al uitgereikt aan Jan Smit.

Edison

De Edison Awards is de oudste muziekprijs die je kan winnen in Nederland. Sinds 1960 maken muzikanten kans op een prijs. Het wordt eigenlijk een beetje gezien als de Nederlandse versie van de Grammy Awards.

Reageer op artikel:
Dit zijn de grote winnaars van de Edison Awards
Sluiten