Dit zijn de 11 meest waanzinnige routes in Europa

redactie 19 dec 2016 Entertainment

Je hoeft helemaal niet ver te reizen om hele mooie plekken te bezoeken. Tegenwoordig kun je voor een paar tientjes al een stedentrip maken met één of andere budget vliegtuigmaatschappij. Maar je kan het ook anders aanpakken, waarom ga je niet eens met de auto weg? Er zijn namelijk een aantal parels van wegen waarbij de rit maken al de vakantie is. Dit is een lijstje van de mooiste, bijzonderste of ongewoonste wegen in Europa.

1. Italië.
De Passo dello Stelvio heeft 48 haarspeldbochten, hij ligt in Italië vlakbij de Duitse grens. De Stelvio is met zijn 2758 meter de hoogste pas in Italië.

2. Duitsland.  
De Romantische Straße is een van de bekendste toeristische routes in Duitsland. Zij loopt door Beieren van Würzburg aan de Main naar Neuschwanstein en Füssen aan de voet van de Alpen. De route komt door veel middeleeuwse steden en door natuur.

3. Oostenrijk.
De Großglockner Hochalpenstraße is een panoramische tolweg in de deelstaat Salzburg in Oostenrijk. Hij verbindt de deelstaat Salzburg met Karinthië. Tijdens het rijden over de route heb je waanzinnige uitzichten.

4. Frankrijk.
De Route des Grandes Alpes is een 684 kilometer lange route door de Franse Alpen. Deze bergtrip brengt je van het meer van Genève naar de Middellandse Zee en bevat enkele van de hoogste en mooiste bergpassen in Europa.

5. Portugal.
De Vasco da Gamabrug is een ruim 17 kilometer lange tuibrug over de Taag ten oosten van Lissabon. Zij verbindt de plaatsen Sacavém en Montijo.

6. Noorwegen.
Trollstigen is een deel van weg nummer 63 in Noorwegen van Åndalsnes naar het zuiden. Het is ongeveer 20 km lang. Het is een populaire toeristische weg met elf haarspeldbochten.

7. Noorwegen.
De Atlantische weg is een deel van de Fylkesvei 64 in de provincie Møre og Romsdal in het westen van Noorwegen. De weg verbindt de eilanden van Averøy tot Vevang en Eide naar het vasteland naar Kristiansund en Molde.

8. Ierland.
De Ring of Kerry is een populaire rondrit in Ierland. De route volgt de kust van het schiereiland Iveragh en ligt in County Kerry.

9. Roemenië.
De Transfăgărășan of DN7C is een weg in Roemenië. De weg loopt dwars door het Făgărașgebergte, het hoogste gebergte van Roemenië, dat deel uitmaakt van de Transsylvanische Alpen.

10. Schotland.
Eindeloze landweggetjes, brede slingerende wegen en verborgen routes door een kustlandschap dat tot het mooiste van Schotland behoort.

11. Zwitserland. 
De Oberalppas vormt de verbinding tussen de Zwitserse kantons Graubünden en Uri. Het ligt op 2000 meter hoogte.Bron:
BNN

Reageer op artikel:
Dit zijn de 11 meest waanzinnige routes in Europa
Sluiten