In dit waanzinnige shirt gaat Nederland (hopelijk) het EK winnen

Daar is die dan, het nieuwe shirt waarin het Nederlands Elftal gaat strijden om de winst voor het Europees Kampioenschap. Het was al langere tijd onderwerp van gesprek voor sommige voetbalfans, maar vandaag werd het tenue eindelijk officieel gepresenteerd.

Het nieuwe Oranje-shirt heeft enkele hints naar het EK van 1988 waar Nederland de titel wist binnen te slepen. Laten we even gaan kijken naar de details van het prachtige shirt.

Het shirt van Nederland

Laten we eens even een blik werpen naar het nieuwe thuistenue van het Nederlands Elftal. De kleur van het tenue is door Nike flink aangepakt. Ze hebben gekozen voor een zogeheten ‘metaprisma’. Het versterkt de traditionele kleuren met licht en beweging, waardoor een frisse en dynamische uitstraling ontstaat. Verder zie je in het shirt een gebreid patroon en de contrasterende naden. Dit zorgt ervoor dat het shirt een eigentijdse uitstraling krijgt. Als je de binnenkant van de kraag gaat checken, kan je zien dat een kroontje is afgebeeld. Dit moet een gevoel van eenheid en trots uitstralen.

Foto: KNVB

EK-hint

De hint die wordt gegeven aan het shirt in 1988 is de manier waarop het shirt is gepresenteerd. Toentertijd was onze bondscoach, Ronald Koeman, nog veldspeler van het Nederlands Elftal. Via een koffertje wat de toenmalige trainer Rinus Michels bij zich had, werd het shirt bekendgemaakt voor het EK van 1988. Dit jaar hebben ze dus hetzelfde idee gebruikt. Alleen nu gaf Ronald Koeman als bondcoach het koffertje aan Frenkie de Jong, één van onze beste spelers. Mogelijk zien je we over een jaar of dertig Frenkie wel als nieuwe bondscoach.

Tijdens het oefenduel op 22 maart tegen Schotland in de Johan Cruyff Arena zullen we voor het eerst de spelers zien schitteren in het nieuwe shirt. Vanaf 21 maart kan je het voetbaltenue zelf ook aanschaffen, zodat je helemaal klaar bent voor het EK deze zomer.

 

Reageer op artikel:
In dit waanzinnige shirt gaat Nederland (hopelijk) het EK winnen
Sluiten