Dit horloge is een ode aan de auto en het vliegtuig

Eigenlijk hebben we horloges niet echt nodig. Op je telefoon kun je al jaren zien hoe laat het is.  Natuurlijk blijven we gewoon horloges aanschaffen, het is tijdloos en stylish. Daarnaast is het een toffe gadget waar je lekker mee kan shinen. Zo ook met de Horological Machine No.9, AKA HM9 Flo. 

Da’s een mond vol he. Een van deze horloges is een ode aan de autotechniek, daar worden wij als autofanaten toch wel heel vrolijk van. Het andere model is een ode aan het vliegtuig. Ook leuk.De horloges zien er heerlijk gecompliceerd uit. Het is dan ook voor de echte liefhebber van mechaniekjes en wijzertjes.

Het uurwerk van de HM9 is een ode aan de omvangrijke geschiedenis van de auto- en de vliegtuigtechniek. Dat is niet heel gek. Maximilian Büsser, de oprichter van het bedrijf achter het horloge is een grote autofan. Van de HM9 verschijnen twee toffe uitgaves de Air en de Road. Allebei de horloges zijn gemaakt van titanium. Er zit eigenlijk bijna geen verschil in de horloges, alleen in de wijzerplaat zul je het verschil goed zien. De auto-versie heeft een klassieke snelheidsmeter-look, de air lijkt op een klokkie uit een oud vliegtuig.

Kleine oplage

Deze horloges worden in een oplage van 33 stuks uitgebracht, pittig zeldzaam dus. Dan zou het wel duur zijn? Ja, dat kun je wel stellen. Voor de Horological Machine No.9, AKA HM9 Flow betaal je 168.000 Zwitserse Frank, zo’n 148.000 eurie, dan heb je wel iets exclusiefs aan je pols hangen.

Reageer op artikel:
Dit horloge is een ode aan de auto en het vliegtuig
Sluiten