Dit is het peperdure horloge van Jay-Z

De Amerikaanse rapper Jay-Z had dit weekend een wel heel bijzonder horloge om z’n pols. De rapper werd gespot met een Patek Philippe waarin bijna 60 diamanten zijn verwerkt. De ongelofelijk grote waarde van het horloge is 161.000 dollar. Dat is omgerekend een kleine 150.000 euro.

Tijdens de basketbalwedstrijd van Lakers tegen Clippers zat de rapper rustig aan de kant te genieten van de wedstrijd. Het blinkende klokwerk was daarentegen niet te missen. Laten we eens kijken waar het horloge uit bestaat.

5961R

Het rosé-gouden horloge is voorzien van een zelfopwindend mechanisch uurwerk. Daarnaast heeft het een kaliber CH 28-520 IRM QA 24H. Ook heeft de pendule een flyback-chronograaf, dat is een extra functie van de chronograaf waarbij de tijdmeting met een druk op de resetknop van het uurwerk meteen opnieuw vanaf nul begint. Verder heeft Patek ook een jaarkalender in het klokje verwerkt. Met 36 baguette-diamanten gezet aan de ring en 22 baguette-diamanten aan de vouwsluiting is het horloge rijkelijk gevuld met edelstenen.

Patek Philippe

Het dure horlogemerk is al geruime tijd een grote speler in de horlogebranche. In 1839 werd het bedrijf opgericht door de Poolse zakenman Antoni Patek en Franciszek Czapek in Genève met de naam Patek, Czapek & Cie. In 1844 ging Antoni Patek samenwerken met de Franse horlogemaker Jean-Adrien Philippe. Met een naamsverandering naar Patek Philippe groeide het merk uit tot een van de beste in de horlogewereld. Samen met Audemars Piguet, Vacheron Constantin en A. Lange & Söhne is Patek Philippe één van de grootste van de wereld.

Jay-Z

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse rapper wordt gezien met dure horloges. De man is erg fan van een mooi klokje om z’n pols en wij snappen dat wel. Het enige punt is dat er vaak een wel heel hoog prijskaartje aan verbonden is. Maar met het vermogen van Jay-Z is dat geen enkel probleem. De rapper is wereldberoemd met zijn hits als Empire State Of Mind en Ni**as In Paris. Met 38,5 miljoen luisteraars is het een van de meeste gestreamde artiesten ter wereld.

 

Reageer op artikel:
Dit is het peperdure horloge van Jay-Z
Sluiten