Dit is het ontwerp van het nieuwe stadion van Feyenoord

redactie 20 Sep 2019 Entertainment

Ja, ja. Het ontwerpplan van het vervolg op de kuip is eindelijk af en met resultaat. Het bureau dat verantwoordelijk is voor het tekenen van het nieuwe stadion van Feyenoord hebben hun schetsen doorgeschoven naar de gemeente Rotterdam. Het ziet er veelbelovend uit! Het is de bedoeling dat in april 2021 de eerste palen de grond in worden geslagen.

Hoop gedoe

Na heel wat gedoe hebben de architecten van het bureau OMA (ja, ze heten echt oma) nog een aantal aanpassingen verricht ten opzichte van het voorlopige design. Zo is de afstand tussen de tribunes en het veld een stukje kleiner gemaakt, zodat jij optimaal kan genieten. Ook is er tussen de tribunes en het veld een extra rij stoelen toegevoegd. Verder zijn de verticale kolommen weggehaald en wordt er gebruik gemaakt van alleen maar diagonale balken. Daardoor wordt de vorm waar ze naar streven versterkt en hebben de tweede en derde ring een meer zwevend effect. Ook zijn de plekken waar jij je biertjes gaat halen en de toiletten op de derde ring beter verdeeld.

Stadion Feijenoord, de club Feyenoord en de gemeente Rotterdam zullen het ontwerp nu gaan beoordelen. Projectbureau Feyenoord City bekijkt in de tussentijd samen met de beoogde bouwers BAM en Besix of dit karwei in Rotterdam-Zuid binnen het budget van 365 miljoen past.

Naast dat, moet de Rotterdamse club alles uit de kast trekken om te zorgen dat de gemeente 40 miljoen euro naar ze gaat overmaken voor de aanleg van het nieuwe thuisfront. Maar daarvoor moet ze eerst nog aan een hele hoop voorwaarden gaan voldoen. Het hele project hangt dus af van super veel factoren. In april 2021 moeten alle vergunningen en andere randzaken rond zijn, maar dat moet dus nog maar blijken…

Reageer op artikel:
Dit is het ontwerp van het nieuwe stadion van Feyenoord
Sluiten