Dit is het geluid van de nieuwe Audi RS6 en RS7

Redactie 23 Sep 2019 Machines

Eind augustus zijn de verse beastmode modellen van Audi onthuld in de vorm van de nieuwe RS6 en RS7. Maar hoe klinken die pk-monsters eigenlijk?

In een video van YouTuber Automann-TV kun je de auto’s uitgebreid checken en beluisteren. Volgens de Duitsers uit Ingolstadt zijn het de grootste uitlaten die ooit op een RS-model zijn geplaatst. Klinkt lekker zoals je mag verwachten van een paardenkrachtbom. Toch blijft wel enigszins beschaafd. Mocht je graag de buren wakker maken, dan kun je ‘m natuurlijk altijd nog laten tweaken via bijvoorbeeld een Akra-uitlaatje. Anders kun je ‘m ook langs de tuners van ABT sturen, die kunnen er ongetwijfeld ook wel mee uit de voeten.

600 pk

De motor in beide auto’s is een 4,0 liter bi-turbo V8 die 600 pk levert. Genoeg vermogen om de grote liefde te blijven van de criminelen der aarde. Al jarenlang is de RS6 een geliefd model die vaak wordt gestolen waarna die uitgebrand wordt teruggevonden. Onder andere de ex-RS6 van freestyle skiër Jon Olsson moest bijvoorbeeld het onderspit delven.

Prijs

Mocht je een RS6 of RS7 willen aanschaffen dan is de prijs sinds kort ook bekend. De RS6 Avant is vanaf €117.500 verkrijgbaar, terwijl de sleutels van de RS7 voor €121.000 euro in jouw handjes worden gedrukt. Het kost wat, maar dan heb je ook wel een van de dikste stations van het asfalt.

Geluid van Audi RS7

Geluid van Audi RS6

hartvoorautos.nl

Reageer op artikel:
Dit is het geluid van de nieuwe Audi RS6 en RS7
Sluiten