Dit is de snelste en duurste kart ter wereld

Daymak is een Canadees bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in lichte elektrische vervoersmiddelen. Als je jezelf dan een beetje serieus wilt nemen, dan mag een kart natuurlijk niet ontbreken in je assortiment. Dus onthulde het de snelste kart ter wereld, inclusief bijbehorend prijskaartje.

Het nieuwe racemonstertje is de C5 Blast, en gaat van 0 naar 60 mijl in anderhalve seconde. Dat komt neer op een acceleratietijd van 1,5 sec in een afstand van 0 naar 96 km/u. Helemaal mesjogge! Dat komt voornamelijk door een DC-motor met a 10KW en twaalf kleine elektrische motoren met 5000 m AH batterijen. Technisch geneuzel, mocht je er meer over willen weten kun je hier terecht, maar dit ding gaat bloedsnel.

Daar betaal je dan ook voor. $60.000 dollar om precies te zijn. Als we miljardair waren geweest hadden we het wel geweten. Twaalf van deze wagentjes aanschaffen en een mooi circuitje aanleggen en plezier is verzekerd. Mocht de prijs echt te gortig zijn, er is er ook een verkrijgbaar voor $10.000 dollar.

Reageer op artikel:
Dit is de snelste en duurste kart ter wereld
Sluiten