Dit is de moddervette Range Rover Velar

Redactie 2 mrt 2017 Machines

Nieuwe Range in je bakkes! Gisteravond is de Range Rover Velar gepresenteerd in het Design Museum in Londen. Het is het vierde gezinslid van de Range Rover familie en komt te staan tussen de Evoque en de Sport. Wat een beestachtige beauty.

De wagen is ontworpen op een blanco papiertje, dus niet een variant op een eerder model. Wat ons direct opvalt zijn de smooth geïntegreerde handgrepen, verder is vooral de binnenkant compleet vernieuwd, heel minimalistisch en twee 10” touchscreens. Heul dik.

De naam Velar (spreek uit als vel-ar) komt uit de jaren ’60. De engineers van de eerste Range Rover-prototypes wilden de identiteit van de 26 prototypes verbergen en kozen daarbij voor de naam Velar, wat ‘sluieren’ of ‘bedekken’ betekent in het Latijn. Kun je dat weetje ook weer op een verjaardag droppen.

De Range Rover Velar komt er met een achttraps automaat waarbij je de keuze hebt tussen zes benzine- en dieselmotoren. Dieselen kan met een 180 pk en 240 pk motor, benzine verbranden kan via een 250 pk en 300 pk variant. Topmodel wordt de 3,0 liter V6 supercharged met 380 pk. Daarbij ga je in 5,7 naar de 100 en stopt de acceleratie op een begrensde 250 km/u.

Dan komen we aan bij het prijskaartje. Als je meer dan 75K te besteden hebt dan kun je aan de Velar gaan denken, de exacte vanafprijs bedraagt €73.800. Benieuwd wanneer we de eerste exemplaren over het Nederlandse asfalt zien zoeven. Maar dat dit een aanwinst is voor de weg moge duidelijk zijn.

Reageer op artikel:
Dit is de moddervette Range Rover Velar
Sluiten