Dit is alles wat we weten van FIFA 19 en de grootste geruchten

Redactie 31 jul 2018 Entertainment

Elk jaar is het weer afwachten wat er allemaal is veranderd in de populairste voetbalgame FIFA. Betere graphics, nieuwe game modes of gekke animatie verbeteringen. Je weet sowieso dat ze iets uit de hoge hoed toveren om het spel te pimpen. Wij zetten alles wat nu al bekend is over FIFA 19 op een rijtje en bespreken ook de belangrijkste geruchten.

Het zijn elke keer wel maar kleine aanpassingen, waardoor je elk jaar weer een shit load aan geld uitgeeft voor een spel dat relatief hetzelfde is. Daarom hopen we elk jaar weer op een game die vol zit met nieuwe shit en dingen waar we al jaren op hopen.

Nintendo Switch Legacy Edition (gerucht)

Sinds vorig jaar is FIFA weer terug op een console van Nintendo. Het was een soort uitgeklede versie van de FIFA die je op de Xbox One of Playstation 4 speelde en dat zal nu weer zo zijn. De Switch is natuurlijk ook veel minder krachtig dan de consoles van concurrenten. Eigenlijk kun je de Legacy Edition zien als een enorme update van tenues en transfers. Een beetje zoals FIFA 18 op de Xbox 360 en Playstation 3.

Champions League (bevestigd)

EA onthulde tijdens de E3 al dat ze de rechten van de UEFA op de kop hadden weten te tikken, ten koste van PES. Dit is wel zo’n ding waar FIFA-spelers al heel lang op zitten te wachten. Eindelijk zijn we af van die gare replica’s als Champions Cup en Euro League, hierdoor is volgens de creatieve directeur Matthew Prior de “career mode is the most authentic its ever been”. Je checkt filmpjes van de loting van je club en er zijn geruchten dat de UEFA Beste Speler ceremonie ook in de game zit, dat maakt de career mode wel heel realistisch. Tof.

Bron: EA.

FIFA Street (gerucht)

Tja dit komt elk jaar terug. Vorig jaar leek het even zo ver, maar dat bleek uiteindelijk om een gedeelte uit The Journey te gaan. Ook dit jaar gaan er weer geruchten over een FIFA Street-achtige game mode. Volgens YouTuber DTT komt er namelijk een modus in de game die House Rules heet en lijkt op The Last Man Standing van FIFA Street. Hier moeten spelers op de bank zitten elke keer als er een goal wordt gescoord. Hoe sick zou dit zijn.

Managers customizen (bevestigd)

Vorig jaar ging de career mode al flink op de schop. Ineens kon je je kantoor induiken om flink money te blowen op de beste spelers uit het spel. Eerder liet EA de career mode vaak links liggen en lag de focus meer op Ultimate Team, maar nu lijkt EA toch geluisterd te hebben naar de fans. Je kunt het uiterlijk van de manager flink aanpassen, maar nog toffer is dat je in dialoog kunt gaan als je kiest om de baas van je favoriete club te worden.

Bron: Futmentor.

Fortnite dansjes (gerucht)

Er zitten echt al tientallen manieren in de game om je doelpunt te vieren. Ja als EA echt up to date wil blijven, zullen ze daar toch echt wat Fortnite dansjes bij moeten gooien. Onder andere Antoine Griezmann gooide er wat Fortnite moves uit als hij scoorde. Matthew Prior zegt hierover:  “It’s in the game. You know, that whole thing… We have seen celebrations like the Fortnite one going in. There might be licensing issues around them, but we are always looking at the real world of football and trying to replicate it as much as possible.”

Nieuwe icons (beide)

Deze is lastig te plaatsen. Op de officiële Instagram van deze legende staan namelijk pica’s van een icon card. Mocht het toch echt zo zijn, dan mogen we in FIFA 19 niemand minder dan Johan Cruijff verwachten. Dat zou meteen de tofste Nederlandse icon uit de game zijn. Tuurlijk, iedereen met een beetje skills in Photoshop kan deze maken, maar het staat wel op een officieel account van Johan Cruijff. Ook Steven Gerrard wordt wellicht toegevoegd aan de icon selectie, maar daar zijn niet zulke concrete aanwijzingen voor. Ach ja, we moeten sowieso maar afwachten tot 28 september als de game uitkomt.

Bron: Instagram.

Foto header: EA.

Reageer op artikel:
Dit is alles wat we weten van FIFA 19 en de grootste geruchten
Sluiten