De dirty talk gids: de kunst van het praten tijdens de seks

Van zacht gekreun, enkele woorden, tot aan gedetailleerde zinnen. Dirty talk, de kunst van het praten tijdens de seks. De een vindt het ongemakkelijk en de ander kan er maar geen genoeg van krijgen. Wij zijn van mening dat het je seksleven naar nieuwe hoogte kan tillen, mits de uitvoering goed is. Wij leggen je met alle liefde uit hoe je dit aanpakt, met praktische voorbeelden en tips.

Opmerking van de redactie: hoewel we in dit artikel soms vrouwelijke voornaamwoorden gebruiken, is het advies van toepassing op alle seksuele geaardheden en elk geslacht.

Waarom dirty talk?

Hoewel het soms misschien ongemakkelijk kan aanvoelen, kan je met dirty talk intensere en lekkerdere seksuele ervaringen hebben. Het stelt je in staat je seksuele fantasieën te delen en je opwinding en verlangens te uiten. Dit helpt je volledig op te gaan in het moment. Ook versterkt het de band tussen jou en je partner wat weer resulteert in een beter seksleven. Genoeg redenen om hier mee aan de slag te gaan en te ontdekken wat dirty talk voor jou kan betekenen!

Vertrouwen

Dirty talk is een geweldige manier om je seksleven op te peppen maar het is belangrijk om te onthouden dat dit alleen werkt als je partner jou vertrouwt en andersom. Geef duidelijk aan wanneer je iets niet fijn vindt en respecteer de grenzen van een ander.

Hoe begin ik?

Bouw het rustig op. Begin met subtiele hints en suggesties of fluister complimentjes in het oor van je partner. De key van het dirty talken is: denk er niet te lang over na. Wanneer je te veel in je hoofd gaat zitten met wat je wel of niet moet zeggen is de kans groot dat het niet natuurlijk je strot uit komt. Uiteindelijk komt het erop neer dat je partner zich gewild moet voelen door jou. Geniet je van wat je voelt? Vertel het. Vind je het geil wat je ziet? Beschrijf het. Ziet je partner er goed uit? Zeg het.

Spanning opbouwen

Wanneer jij en je partner al goed in de stemming zijn, is het tijd om de spanning nog verder op te bouwen. Wees specifieker. Hoe gedetailleerder je uitspraken zijn, hoe geiler het is. Ook kan je afwisselen van toon en intonatie waarop je iets zegt. Je kan fluisteren (bijvoorbeeld je partners naam in zijn/haar oor), je kan je partner iets vragen (‘vind je het lekker hoe ik je neuk schatje?’) of je kan iets dominanters zeggen (‘jij bent van mij’). Je kunt ook een fantasie beschrijven, door bijvoorbeeld te zeggen: ‘Stel je voor dat iemand nu naar ons kijkt terwijl ik je neuk’.

Let goed op hoe je partner reageert op de taal die je gebruikt. Als je merkt dat je partner positief reageert op bepaalde woorden of zinnen, ga daar dan mee door en gebruik variaties hierop. Als je partner niet lijkt te reageren, probeer dan wat anders.

Concrete dirty talk tips

Om je te helpen deze theorie in de praktijk toe te passen, hebben we een lijst met concrete woorden en zinnen samengesteld die je kunt gebruiken tijdens het dirty talken. Gebruik dit ter inspiratie en voeg je persoonlijke touch eraan toe naar je eigen voorkeuren.

 • ‘Mmm, je smaakt zo lekker. Ik kan niet genoeg van je krijgen.’
 • ‘Je ziet er zo sexy uit als je klaarkomt.’
 • ‘Ik hou ervan om te voelen hoe nat je van mij wordt.’
 • ‘Je klinkt zo geil als je voor me kreunt.’
 • ‘Jij maakt mij zo geil/helemaal gek.’
 • ‘Ik hou ervan hoe je mij zo lekker pijpt, ik ga je straks belonen voor al dat harde werk.’
 • ‘Goedzo schatje.’
 • ‘Ja, ga zo door.’
 • ‘Stoute/brave meid.’
 • ‘Jij bent van mij.’
 • ‘Voel je hoe hard jij me maakt?’

Sexting

Dirty talk kan al ver voor je in de slaapkamer bent beginnen. Een manier om de spanning enorm op te bouwen is door sexting. Is je partner aan het werk? Stuur een ondeugend berichtje: ‘Ik kan niet stoppen met het denken aan de geile seks van vanochtend onder de douche’. Zie jij je partner aan het einde van de dag weer? Laat weten hoeveel zin je hebt diegene te verwennen: ‘Ik kan niet wachten om je vanavond te laten klaarkomen’.

Toi, toi, toi!

Hopelijk heb je genoten van deze dirty talk gids en heb je de moed gevonden om het in de praktijk toe te passen. Met deze tips moet het ongetwijfeld goedkomen. Nu is het tijd om te experimenteren. Succes en veel plezier!

Reageer op artikel:
De dirty talk gids: de kunst van het praten tijdens de seks
Sluiten