3 redenen waarom Dirt 4 een awesome racegame is

Redactie 8 jun 2017 Entertainment

Bij FHM houden we wel van een stevig potje racen. Toen we er achter kwam dat Dirt 4 deze week uitkwam, hebben we dan ook meerdere malen gevraagd of we de game al iets eerder in huis konden krijgen. En dat is gelukt. Zodoende hebben we heel wat dagen rond geracet op onze PlayStation 4 en dit zijn onze drie redenen waarom Dirt 4 de game van de week is.

Dirt 4

1. Het racegevoel is perfect
Wat moet een racegame in eerste instantie bieden? Een goed racegevoel. Op dat vlak slaagt Dirt 4 absoluut met vlag en wimpel. Wie in een bolide stapt en wegscheurt heeft gelijk het gevoel dat hij alles onder controle heeft. Het is enorm fijn om vol gas over lange rechte stukken te gaan en dan keihard te remmen voor een scherpe bocht, of om met je handrem driftend door een haarspeldbocht te gaan. Verschillende ondergronden geven daarbij andere effecten en je moet tijdens het racen goed opletten dat je niet te veel schade met je wagen oploopt, want anders gaan je prestaties omlaag. Combineer het gevaar van het oplopen van schade met de tijdsdruk die je hebt (rustig aan rijden helpt je niet aan de eerste plek) en je hebt een racegame waarbij je telkens op het puntje van je stoel zit.

Dirt 4

2. De carrièremodus biedt veel content
Inhoudelijk doet Dirt 4 ook veel goed. Er zijn diverse online modi te vinden en je hebt de mogelijkheid om losse races te spelen. Toch zal je de meeste tijd doorbrengen in de carrièremodus van de game. Daarin begin je als talentvolle rallycoureur bij je eigen kleine team en bouw je de mogelijkheden uit naarmate je meer wedstrijden rijdt en wint. Geld gebruik je enerzijds om nieuwe wagens te kopen en anderzijds om je team te verbeteren. Zo kun je je research team verbeteren om je toegang te geven tot nieuwe auto’s of verbeteringen aan je huidige bak. Daarnaast speel je ook andere racedisciplines vrij. Zo kun je met buggy’s over circuits scheuren in Landrush of met meerdere rallywagens losgaan op kleine circuits in Rally Cross. En tot slot is er ook nog een rallykampioenschap waarbij je met klassieke wagens los mag gaan. Kortom: genoeg te doen.

Dirt 4

3. Uitstekende presentatie
Omdat het oog ook wat wilt, gebruiken we dit derde punt om de visuele stijl van de game te benadrukken. Dirt 4 ziet er uitstekend uit en kent een goed gevoel voor snelheid. Zeker wanneer je de races speelt vanuit de cockpitview is het geheel behoorlijk indrukwekkend om mee te maken. Ook is het goed om te zien dat jouw auto (naarmate de race vordert) een stuk smeriger wordt en je elke kleine botsing terugziet in het schadesysteem. Tel hier de fantastische soundtrack bij op en je hebt een titel die op het vlak van presentatie de spijker op de kop slaat.

Dirt 4 is nu beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en pc

 

Reageer op artikel:
3 redenen waarom Dirt 4 een awesome racegame is
Sluiten