Voor dit extreme bedrag kun jij dineren in de ruimte

In principe zijn wij content als we een lekker dinertje met een beetje fatsoenlijke wijn hebben gehad. Sommige mensen tillen dit nog een stukje verder en eten graag op sterrenniveau. Daar kunnen wij ook nog wel inkomen. Maar het bedrijf SpaceVIP biedt nu een service om in de ruimte te eten. Zoals je je kan voorstellen is dit geen goedkoop geintje.

SpaceVIP is niet het eerste bedrijf dat je de mogelijkheid biedt om te dineren op enorme hoogtes. Eerder bood een Frans bedrijf ook al de kans om op 25 kilometer hoogte te eten. Echter begint volgens NASA de ruimte pas op 80 kilometer hoogte.

The Alchemist

Om een beetje op niveau te eten is de ruimteorgarnisatie ook niet met het minste restaurant in zee gegaan om een aantal gerechtjes voor je te bereiden. De samenwerking is namelijk met The Alchemist. Dit is een in Kopenhagen gelegen restaurant wat op z’n zachts gezegd exclusief is. Dit is namelijk een tweesterrenrestaurant waarbij je een 50-gangen menu aangeboden krijgt. Of het in de ruimte ook zo uitgebreid zal zijn weten we nog niet.

Hier stoppen de samenwerkingen nog niet. Op social media laat The Alchemist namelijk weten dat er ook een modehuis meewerkt aan het hemelse diner. Ogier, bekend van hun extreem hoogwaardige kwaliteitskleding, zal elke passagier van op-maat-gemaakte kleding voorzien. Al met al, geen misselijk dinertje dus. Het is echter wel voor degene met de sterke maag, want op die hoogte is hoogtevrees hebben niet per se bevorderlijk voor de maag.

Kost dat?

En dan nu de hamvraag: wat kost zo’n dinertje in de ruimte. Laten we zeggen dat wij er liever een huis van hadden gekocht. Voor het dinertje in de ruimte betaal je ruim 450.000 euro! Dit is natuurlijk een absurd bedrag, maar dan heb je ook wat. Er kunnen 6 mensen tegelijk aan boord van het ruimterestaurant.

Reageer op artikel:
Voor dit extreme bedrag kun jij dineren in de ruimte
Sluiten