Dineren omringd door de helderblauwe onderwaterwereld van de Malediven

De Malediven is een droombestemming voor velen. Hagelwitte stranden, smaragdgroene palmbomen, azuurblauwe kusten en een beeldschone onderwaterwereld. Dat klinkt als een droom waarbij we even niet wakker willen worden. De prijs om op dit eiland te komen en te verblijven, klinkt daarentegen meer als een nachtmerrie.

Na een vliegreis van ruim 12 uur stap je uit in het verste puntje van Zuid-Azië. De kokosnoten zullen je om de oren vliegen en het helderblauwe water verveeld nooit. De kans dat je op de eilanden van de Malediven verdwaalt, is heel erg klein. Het grootste eiland is namelijk maar 5 km² en er zijn maar negen eilandjes die groter zijn dan 2 km².

Onderwaterwereld

Voor duikliefhebbers is deze bestemming met ongeveer 1200 koraaleilandjes een paradijs. De mooiste duiklocaties bevinden zich rondom Male Atol en Ari Atol. Hier heb je ook de meeste kans om walvishaaien en manta roggen te spotten.

Glibberig zeewier en koraal langs je benen en grote vissenogen die je vragend aankijken. Dat is echt niet voor iedereen weggelegd. Toch is de onderwaterwereld een magische plek. Je wil het eigenlijk wel zien, maar niet terwijl je zelf als een spartelende vis onder water bent. Voor wie liever van een veilige afstand kijkt, hebben we wat leuks gevonden.

Onderwaterrestaurant

In het tropische vakantieoord Anantara Kihavah Maldives Villas kun je dineren met uitzicht op de onderwaterwereld. Sterker nog, je zit onder water. Omringd door glazen wanden kun je de helderblauwe onderwaterwereld bewonderen. Prachtige vissen en rondzwemmende schildpadden is wat je hierbij kunt verwachten.

Een surrealistische culinaire ervaring in een onderwaterrestaurant. Dat is wel echt een toffe toevoeging voor je bucket-list. Hieronder kun je de video over dit restaurant bekijken. Trek je spaarvarken maar weer uit die stoffige kast, want vanaf nu heb je een nieuw spaardoel.

Reageer op artikel:
Dineren omringd door de helderblauwe onderwaterwereld van de Malediven
Sluiten