Digitale vormgever kiepert de Cybertruck van Tesla in een straatrace jasje

De meningen waren zwaar verdeeld toen de uber-futuristische Cybertruck van Tesla werd onthuld. Het heeft iets weg van moderne kunst en architectuur. Het is super geniaal of juist totaal niet. We weten wel dat de meeste van ons nog niet klaar zijn voor de sci fi-auto. Digitale vormgever Khyzyl Saleem gooit er een wat meer eigentijds jasje omheen. En het is keihard.

We trappen het werk van Elon Musk natuurlijk niet helemaal de grond in. Het is een machine van ver voor z’n tijd. En laat het nou net zo zijn dat juist retro en vintage zo populair zijn deze jaren. Daar is de digitale artiest het met ons eens. Door de verlichting die hij op z’n ontwerp heeft toegepast lijkt het alsof we effe terug in de tijd gaan. Hij heeft het ontwerp van Elon niet volledig van de kaart geveegd. De scherpe lijnen, hoeken en het silhouet van de Cybertruck zijn nog steeds te herkennen in het nieuwe design. Hij heeft het origineel zwaar getuned. Wij zijn verliefd. Als dit een werkelijke auto was, dan stonden wij vooraan om het aan te schaffen. Het lijkt wel een episode van Pimp My Ride, waarin wij de trotse eigenaar zijn op het eind en een gat in de lucht springen van enthousiasme. Het is alleen jammer dat Xzibit niet bij ons op de stoep staat. 

Ontzettend realistisch

Wij zijn zwaar onder de indruk van Khyzyl Saleem. Dit is het ontwerp waar je mond van openvalt. Check z’n Instagram en kijk je ogen uit. De artiest komt uit het Verenigd Koninkrijk en is vooral bezig met het digitaal tunen van zieke bolides. Het werk dat hij levert ziet er ontzettend realistisch uit. Je moet soms twee keer kijken of het daadwerkelijk een digitaal design is of een foto. Knap staaltje werk dus. Wij zijn fan geworden. Check zijn ontwerp van de Cypertruck.

https://www.instagram.com/p/B-9y8XsjwC8/

Reageer op artikel:
Digitale vormgever kiepert de Cybertruck van Tesla in een straatrace jasje
Sluiten