Vier nu carnaval met je eigen digitale carnavalswagen in Carnaval Simulator

Alaaf! Nog maar een paar weekjes slapen en dan barst er in het zuiden des lands weer een heus volksfeest los: carnaval! Voor menig mens staat deze periode voor vijf dagen lang alles doen wat god verboden heeft. Wie niet kan wachten op dit grote feest kan binnenkort digitaal al de bloemetjes buiten zetten.

Er komt namelijk een heuse game die compleet in het teken staat van carnaval uit. Maker Jeffrey van der Wal pakt ook gelijk een primeurtje mee, want het is de allereerste game ter wereld die volledig in het teken staat van het volksfeest uit het zuiden.

Carnaval Simulator

Het doel van het spel is echter niet om zoveel mogelijk pils in je mik te gieten, nee, in Carnaval Simulator is het de bedoeling dat je een eigen carnavalswagen opbouwt. Je kan de praalwagen versieren zoals je wilt en mocht je tevreden zijn met het resultaat, knal je die koets direct de weg op. Want jouw prachtige creatie moet natuurlijk geshowd worden aan de rest van het dorp, zoals dat gaat tijdens carnaval.

Corona

Het spel komt uit de koker van de 24-jarige Jeffrey van der Wal, die er naar eigen zeggen duizenden uren aan heeft besteed op zijn zolderkamer. De coronapandemie heeft de vierdejaars student Informatica aangezet om het spel te maken: “Toen corona kwam, kon ik het feest niet vieren zoals normaal. Ik vond het zo jammer, dat ik mijn eigen vaardigheden in ging zetten. Toen ben ik aan de slag gegaan met het spel”, vertelt hij aan Omroep Brabant.

Meerdere levels

Spelers moeten meerdere levels zien te voltooien. Zo moet er rekening gehouden worden met de hoogte, het gewicht en het aantal mensen die op de kar een rondje meerijden om een level zien te volbrengen. Is dat allemaal gelukt? Dan word je tijdens de parade beoordeeld op je zelfgemaakte wagen. Wanneer je offline speelt dan velt de computer een oordeel over jouw koets. Die let op punten als het uiterlijk van de praalwagen, en of je het publiek aan de kant van de weg wel genoeg opjut. Speel je online tegen anders spelers, dan mogen jullie elkaar van feedback voorzien. En we weten nu al dat dat voor hilarische momenten gaat zorgen.

Game niet beschikbaar in het Nederlands

De game is beschikbaar in de talen Italiaans, Portugees, Spaans, Frans en, jawel, Brabants. Wà zedde gij nou? Mensen van boven de rivieren die interesse hebben in het spel hebben pech of moeten een spoedcursus Brabants volgen, want het spel is niet beschikbaar in het Nederlands. “Ik heb vooral gekeken naar de landen waar carnaval wordt gevierd. Ik hoop dat ik mensen enthousiast kan maken voor het mooiste feest dat er is”, stelt Jeffrey.

Releasedatum

Dat moet wel goed komen, lijkt ons zo. Carnavalsfanaten hoeven niet lang meer op de game te wachten, want op 26 januari komt het spel uit op game platform Steam. Alleen op de computer dus. Kosten van het spel? Een kleine 11 euro! Voor de kosten van zo’n slechts vier biertjes, bouw jij binnenkort digitaal de mooiste carnavalswagens.

Als een echte serieuze ontwikkelaar van games heeft Jeffrey ook een trailer van het spel online gezet om ons alvast een beetje warm te maken voor de game. Benieuwd naar wat onze student in elkaar heeft geknutseld? De beelden check je hieronder!

Reageer op artikel:
Vier nu carnaval met je eigen digitale carnavalswagen in Carnaval Simulator
Sluiten