Diddy is terug en betovert de hiphop en R&B-liefhebber

Diddy laat de R&B weer leven met zijn splinternieuwe album ‘The Love Album: Off The Grid’. Sean ‘Diddy’ Combs, zoals ‘ie officieel heet, heeft in de loop der jaren allerlei artiestennamen gebruikt, maar shinet hij gewoon zoals vanouds, als Diddy. Hij maakt nu, na dertien jaar, z’n comeback met een album met knallende featurings.

En je raadt nooit wie er allemaal meedoen op dit album. Het is een waanzinnige line-up. We hebben het over namen als The Weeknd, Justin Bieber, Mary J Blige, 21 Savage, Swae Lee, Burna Boy, Jeremih H.E.R, John Legend, French Montana, Fabolous, The-Dream, Ty Dolla $ign en Kehlani. Ze staan allemaal op dit muzikale feestje.

En heel belangrijk om er even bij te vertellen, voor The Weeknd betekent het eveneens z’n laatste collab van z’n carriere, zo maakte Diddy eerder bekend. Die kan ‘ie in ieder geval in z’n zak steken.

Comeback

Diddy dropt het album onder zijn eigen label LOVE RECORDS. Het betekent z’n grote comeback sinds zijn solo-album ‘Last Train to Paris’ uit 2010. Maar dit is meer dan alleen een terugkeer naar de muziekscene, het is een soort heropleving van zijn liefde voor storytelling. Diddy laat met dit album zien te zijn gegroeid, niet alleen als artiest, maar ook als producer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LOVE (@diddy)

The Love Album: Off The Grid

“Muziek is mijn eerste liefde en muziek heeft me een tweede kans in het leven gegeven, dus weer de studio in stappen om dit album te maken, was een diepgaande ervaring die me dichter bij mezelf en mijn doel bracht”, zo laat hij in een statement via z’n management weten. “Dit album is niet gemaakt om een algoritme te voeden of relevant te zijn met de trends van deze tijd, het is gemaakt om zielen te raken en vrijuit mijn verhaal te delen met de beste artiesten, schrijvers en producers die de toekomst van R&B vormgeven.”

Grootste verzameling van talent ooit

“Dit is niet zomaar een R&B-album; het is een R&B-film (over liefde)”, vertelt Diddy aan Billboard. “Het is waarschijnlijk een van de grootste verzamelingen van talent ooit, allemaal verenigd op één album. Het nummer gaat in zekere zin over uniek zijn, zoals je tegen je ex-vriendin kan zeggen dat er niet zomaar nog een zoals ik zal komen.”

Award voor een icoon

MTV heeft aangekondigd dat de muzieklegende dit jaar tijdens de MTV Video Music Awards (VMA’s) wordt geëerd met een Global Icon Award. Ze geven hem deze award voor zijn geweldige carrière en de enorme impact die hij heeft gehad, niet alleen in de muziek, maar overal ter wereld. MTV is echt onder de indruk van zijn succes, en eerlijk gezegd, wie is dat niet.

Aan jou de eer om te oordelen of dit album eveneens een award verdient.


En deze toffe trailer is ook zeker een aanrader:

Reageer op artikel:
Diddy is terug en betovert de hiphop en R&B-liefhebber
Sluiten