Na een zomer keihard feesten kan jij deze supplementen goed gebruiken

In het jaar 2022 zijn we het woord corona vergeten en zijn we alles wat we effe niet meer mochten aan het inhalen. Als we 2022 dan in één woord mogen uitdrukken is het: slaaptekort. Al die festivals en feestjes met te weinig slaap gaan je niet in de koude kleren zitten. Deze supplementen helpen jouw immuunsysteem te boosten en klaar te zijn voor de volgende fuif!

Het is sowieso belangrijk om gevarieerd te eten en voldoende te bewegen. Dat tweede lukt dit jaar voor velen van ons wel, maar gezond eten na een avondje stappen of op een festival is toch wel een dingetje. Al dat junkfood kan in principe geen kwaad als je het maar goed aanvult met de juiste supplementen en nee niet die V2 van onze maat Joel Beukers.

Super supplementen

We kunnen een hele waslijst opstellen aan super supplementen, maar de volgende die je kan bestellen bij Superfoodstore.nl zijn een must have voor ieder huishouden.

Vitamine D

Het eerste supplement dat wij de moeite waard vinden om tussen allen andere pillen door te slikken zijn vitamine D tabletten. Vitamine D hebben we nodig om calcium uit voeding te kunnen halen en het helpt om je botten en tanden sterk te houden. Ook heeft het invloed op de werking van de hersenen en de spierfuncties. Vitamine D haal je uit zonlicht, maar vaak krijg je daar gewoon niet genoeg van binnen. Een andere leuke eigenschap van vitamine D is dat het de aanmaak van serotonine stimuleert. Zoals we allen weten is dat het hormoon waardoor jij je goed voelt.

Magnesium

Magnesium klinkt altijd als een supplement dat gemaakt is voor sporters, maar niets is minder waar. Magnesium heeft invloed op de aanmaak van hormonen, botopbouw, spierontwikkeling en de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Ook helpt magnesium bij het regelen van je bloeddruk en het cholesterolgehalte. Dit supplement helpt ook bij het aanmaken van melatonine dat een goede slaap bevordert en wil je een kei worden in 30 Seconds is dit middel ook een perfecte helper. Magnesium bevordert namelijk ook de werking van het korte- en langetermijngeheugen.

Visolie

Oké we zullen eerlijk zijn: visolie is niet het fijnste supplement om te consumeren. Visolie is daarentegen wel reuze goed voor je. In visolie zit het wondermiddel Omega-3. Omega-3-vetzuren helpen om het risico op hart- en vaatziekten tegen te gaan en hebben onder andere positieve effecten op de huid, de ogen en het geheugen. Bij een slecht humeur kan visolie ook een uitkomst bieden.

via GIPHY

Valeriaan

Na een avondje of weekend keihard beuken wil je jezelf wel eens terugtrekken, maar soms vind je dat rustpunt gewoon niet. Valeriaan kan hierbij helpen. Valeriaan is een kruid dat snel voor meer rust zorgt bij zenuwen, stress en spanningen. Ook helpt het bij slapeloosheid of slecht slapen. De wortel van deze plant werkt rustgevend en kan daardoor zorgen voor een verbeterde nachtrust. En doordat je ’s nachts ontspannen in slaap kunt vallen, heb je de volgende dag meer energie. Dus wil je beter slapen en geen slaapmiddelen slikken, dan is valeriaan een goed natuurlijk alternatief.

Vitamine C

De welbekende C-klapper is natuurlijk onmisbaar in dit lijstje. Vitamine C zit in een hoop voeding, maar wat meer nemen kan nooit kwaad. Vitamine C is een antioxidant dat je nodig hebt om ijzer op te nemen en de weerstand op peil te houden. De Vitamine C draagt ook bij aan een goed werkend zenuwstelsel, gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten en snelle wondgenezing. Gooi je mandje dus maar vol met deze topper!

via GIPHY

Reageer op artikel:
Na een zomer keihard feesten kan jij deze supplementen goed gebruiken
Sluiten