Deze opperbeste mancaves laten jou fijne mannendingen doen

Redactie 20 apr 2017 Entertainment

Een mancave (of man cave) is een plek waar mannen hun hobby of favoriete bezigheden kunnen beoefenen. Vaak is het een zolderkamer of garage, die helemaal naar hun smaak is ingericht. Het is een term die vooral in Angelsaksische landen als de USA, Australië en Nieuw-Zeeland gebruik wordt maar die gelukkig ook steeds meer in Nederland en België te horen is.

Cbs GIF - Find & Share on GIPHY

Volgens sommige psychologen is het goed voor het huwelijk als mannen een plek voor zichzelf hebben, waar ze zich in kunnen terugtrekken uit de dagelijkse stress om even te ontspannen door middel van een hobby, sport kijken of videogames spelen. Wetenschappelijk gezien is het dus normaal dat je soms even geen zin in je vrouw hebt.

Er zijn meerdere soorten mancaves te onderscheiden. Zo kan een mancave ingericht zijn als hobbyruimte en/of ontspanningsruimte. Is de bunker ingericht als hobbyruimte, dan draait alles om de hobby van de man zoals bijvoorbeeld modelbouw of elektronica waarbij de ruimte soms een rommelige uitstraling heeft en vol losse onderdelen ligt. Voor de man in kwestie ligt alles echter op de juiste plek en kan hij alles ook onmiddellijk vinden. Daar moet je als vrouw dus van afblijven.

Ook kan de mancave gebruikt worden voor ontspanning en vermaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een filmfanaat die een bioscoopzaal heeft nagebouwd met professionele beamer/projector, scherm, stoelen en een stel dikke hoekbanken.

Of een sportfan die zijn mancave helemaal in de stijl van zijn favoriete club heeft ingericht om vanaf een kleine, zelfgebouwde tribune met vrienden naar wedstrijden op een groot scherm te kijken terwijl een verwarminkje van CVkoopjes.nl lekker staat te ronken. Of een muziekfanaat die de cave goed geïsoleerd heeft, voorzien van een uitgebreide geluidsinstalatie en aandacht besteed heeft aan de akoestiek. Alles is mogelijk om als man lekker te genieten!

homebncPinterest

Reageer op artikel:
Deze opperbeste mancaves laten jou fijne mannendingen doen
Sluiten