Deze milieuvriendelijke oceaanstomer is de toekomst van cruiseschepen

Redactie 6 jan 2018 Machines

Het Peaceboat Ecoship is een groene nieuwe cruiseschip waar Leonardo DiCaprio warm voor zou lopen. Dit oogverblindende vaartuig zit vol gepropt met de nieuwste technologie die Greenpeace als muziek in de oren klinkt.

Nooit meer vuil aangekeken worden door je milieufreak familieleden, als ze horen dat je een luxe cruisevakantie geboekt hebt. Het gigantische schip heeft tien inklapbare windgeneratoren en evenveel inklapbare zonnepanelen, die met volle windkracht dubbel zo groot zijn als zeilen, Daarmee kan het eco-vriendelijke vaartuig 20 procent minder brandstof verbruiken dan normale cruiseschepen.

En dat is nog maar het topje van de, gna, ijsberg. Er zijn plannen voor een gesloten systeem dat water door binnentuinen verspreidt over vijf dekken. Hierdoor kunnen verse kruiden en groenten onderweg geoogst worden. Dan zijn je biologische familieleden ook in hun nopjes, want er komt geen blik en pot voer meer uit de keuken gerold.

Het 250 meter lange schip is geen klein plezierjachtje en is groot genoeg voor maximaal 2.000 passagiers. Met 750 bescheiden hutten is er voldoende ruimte voor voltallige gezinnen aan boord. Met een topsnelheid van 21 knopen, kan het cruiseschip vol vakantiegangers de oceanen bevaren op weg naar de meest tropische en zonnige bestemmingen. Al duurt het nog even voordat het Ecoship het ruime sop kiest. Zijn eerste reis is gepland voor 2020 en valt dus samen met de Olympische Spelen in Tokio. Een perfecte relaxte reis voor onze atleten op weg naar goud.

Foto’s: Oliver Design

Maxim

Reageer op artikel:
Deze milieuvriendelijke oceaanstomer is de toekomst van cruiseschepen
Sluiten