Deze Lotus Exige Cup 430 is een gruwelijk groen monster

Redactie 18 nov 2017 Machines

De Lotus Exige Cup 430 is het nieuwste voorbeeld van het high-performance ontwerp van de Britse automaker. De 430-variant heeft een krachtige motor en een nieuwe supercharger die ongeveer 13 procent meer vermogen produceert dan zijn de Exige Cup 380. Zijn kleine broertje wordt met gepaste wijze aan de kant gezet.

De tweezitter Exige Cup 430 is het resultaat van een compleet nieuw sportdesign met verbeterde aerodynamica. Als we onder de motorkap kijken, dan blijkt dat de nieuwe snelheidsduivel kan een topsnelheid bereiken van 289 km/h. Goeie looks ft. brute snelheid. Altijd goed.

De motor produceert, naamsverklaring, 430 pk en 440 Nm aan koppel, waardoor deze racer in slechts 3.2 seconden van 0 naar 100 km/h accelereert. Voeg de beste aerodynamica toe, inclusief een lichtgewicht koolstofvezel materiaal, en de 430 heeft minder weerstand in vergelijking met zijn voorgangers. Dit scheurmonster laat je met een trap op het gaspedaal weg zakken in de stoel als een trap van een paard je in een hooibaal verdwijnen. Met een prijskaartje van € 112.155, in vergelijking met andere sportwagens binnen deze klasse, is het een relatief koopje.

Foto’s: Lotus

Highsnobiety

Reageer op artikel:
Deze Lotus Exige Cup 430 is een gruwelijk groen monster
Sluiten