Deze Franse voetballer krijgt voor drie wedstrijden 28 miljoen euro

Soo, dat is nog eens een lekker zakcentje erbij. Drie potjes voetballen en daarvoor 28 miljoen euro ontvangen, ka-ching! Het overkomt de Franse voetballer Jean-Kevin Augustin. In z’n tijd bij het Engelse Leeds United heeft hij weinig gespeeld, maar veel verdient.

De club en speler raakte in conflict over een contractbreuk van de speler. De FIFA moest eraan te pas en uiteindelijk volgde er een rechtszaak. De Fransman wordt het gelijk gegeven, waardoor Leeds nu met de gebakken peren zit.

Transfer

Oké, laten we even de situatie doorlopen. Jean-Kevin Augustin speelde bij de Duitse club RB Leipzig en werd in de winter van het jaar verhuurd aan Leed United. De spits zou daar het eerste jaar verhuurd worden. In het contract stond ook een verplichte koopoptie van 21 miljoen euro in de zomer die zou volgen dat jaar. De voetbalspeler presteerde echter volgens Leed onder niveau, dus zag de voetbalclub af van het kopen van de speler. Dat klinkt makkelijk gezegd dan gedaan, want de Engelse club moest zich aan de regels houden.

De werkgever van Augustin, RB Leipzig, diende een klacht in bij de FIFA met het bericht dat ze een schadevergoeding claimen van Leeds United. Uiteindelijk kwamen de twee clubs tot een schikking van 15 miljoen pond wat overgemaakt zou worden naar Leipzig.

Augustin deed echter ook afzonderlijk een claim tot schadevergoeding bij de FIFA. Uit documenten bleek namelijk dat hij een vijfjarig had gesloten met Leeds. In dat contract stond dat hij 93.000 pond per week zou verdienen met een tekenbonus van 2,5 milijoen pond. Vorig jaar rond deze werd bekend dat hij 24,5 miljoen pond zou moeten ontvangen van de Engelse voetbalclub. Leeds ging natuurlijk in beroep, maar zonder succes. Nu kan de voetballer toch even lekker bijna 25 miljoen pond extra op z’n bankrekening schrijven. Kassa!

Reageer op artikel:
Deze Franse voetballer krijgt voor drie wedstrijden 28 miljoen euro
Sluiten