Deze 86-jarige vrouw heeft 40 IRONMAN races voltooid

redactie 16 aug 2016 Entertainment

Een triathlon is zwaar. Maar er is altijd een overtreffende trap. Mocht je bij een triathlon fluitend over de finish komen, dan kun je je grenzen verleggen naar een IRONMAN race. Dit is voor de echte sportieve bikkelbeesten van onze planeet. De IRONMAN, ook wel bekend als de hele triatlon, bestaat uit 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en dan nog 42 kilometer hardlopen. Wij worden al moe bij de gedachte aan een onderdeel hiervan, maar deze beasty boys and girls doen dit dus alle drie in een ruk achter elkaar.

Helden zijn het die dit weten te finishen. Maar binnen de helden zijn altijd nog uitblinkers. Een absolute legende op het gebied van de IRONMAN is Zuster Madonna Buder. Zij is de wereldrecordhoudster door als oudste persoon ooit, op de respectabele leeftijd van 82 jaar, een IRONMAN uit te lopen. Nu is ze 86 jaar oud en in haar leven heeft ze al 40 IRONMAN races gefinisht. De Iron Nun is niet meer dan een verdiende bijnaam.

‘The only failure is not to try, because your effort in itself is a success,’ is een wijze quote van de heldin. Nike ging bij haar op bezoek en schoot deze toffe video, die in dezelfde campagne past als die vette commercial van laatst. Wat een atlete. Wat een vrouw.

Reageer op artikel:
Deze 86-jarige vrouw heeft 40 IRONMAN races voltooid
Sluiten