In drie dagen een paar kilo afvallen met een detox kuur van Sapje

Redactie 12 Aug 2019 Entertainment

De zomer is in volle gang. Lekker barbecueën, buiten biertjes drinken tot in de nacht en een frikandelletje hier en daar. Het sporten wil er bij ons nog wel eens een beetje bij inschieten, dus heb je voordat je er erg in hebt zomaar een paar extra kilo aan de haak. Zit je niet op te wachten. Natuurlijk is het ’t beste om vier keer per week de sportschool in te duiken, maar je kan jezelf al een kickstart geven door een detox kuur van Sapje te pakken.

Wat?

Sapje, een groentesap bedrijf in de buurt van Amsterdam. Het levert sapjes vol groenten, fruit, kruiden en specerijen. Oftewel: gezonde shit. Ze persen hun sapjes elke dag met de hand en dan wordt er een ambachtelijk sapje van gebrouwen. Geen water, suiker of andere toevoegingen. Het is pure groentesap zoals jij het ook zou maken.

Waarvoor?

De sapjes kun je gebruiken voor een detox kuur. Daarmee reinig je je lichaam en geest weer even. Doel daarvan is ‘je lichaam ondersteuenen om haar natuurlijke functies zo goed mogelijk te blijven uitoefenen’. Zoals je je banden van je fiets moet oppompen en de ketting moet blijven smeren, zo moet je ook je lichaam af en toe even een schoonmaakbeurtje geven door op reset te drukken. Dat kan met zo’n detox kuur.

Sapje detox kuur

En verder?

Daarnaast kun je het ook gebruiken als kickstart om van verslavingen als roken, alcohol, snoep, chips, koffie af te komen. Tijdens zo’n detox stop je met al je slechte gewoonten. Na drie dagen alleen maar sapjes ben je gestopt met alles, dus zou het zonde zijn om dan gelijk weer een peuk op te steken. Zie het als goede start om je leefgewoontes weer wat gezonder te maken.

Wat hebben wij voor detox kuur gedaan?

Aangezien we voor het eerst zo’n kuur zijn aangegaan, vonden wij drie dagen wel goed. Je kan ook zeven dagen doen, maar dat is gelijk zo hardcore.

Hoe ging dat in z’n werk?

Je bestelt de sapjes online die vervolgens netjes bij je worden thuisgebracht. Vervolgens stop je ze in de vriezer, waarna je ze zo’n zes maanden kunt bewaren. Wij begonnen gelijk de volgende dag dus we hebben ze op het aanrecht gezet om ze te laten ontdooien. In totaal pak je negen sapjes per dag. Voor de rest eet je helemaal niks. Wel mag je water erbij drinken. Gelukkig, want wij dronken op onze detoxdagen wel 3 liter per dag.

Sapje detox kuur

Hoe smaakten de sapjes?

Wisselend. Het is natuurlijk niet hetzelfde als biefstuk met brocolli en gebakken aardappeltjes of een groentesoep met vermicelli en ballen, maar sommige waren oprecht wel lekker. We vonden de cleanse shot rond de klok van drie wel ranzig, maar dat is neus dicht en gaan. De sapjes smaken gewoon heel erg naar groenten en dus alsof je pure gezondheid naar binnen adt. Net als met groente is het een kwestie van smaak: de een vindt bleekselderij lekker en de ander vindt brocolli chill. Overal gezien vonden wij de sapjes prima te pruimen.

Had je niet heel veel honger?

Wij zitten voornamelijk de hele dag op werk te typen for life. Dat scheelt wel met als je de hele dag van hot naar her aan het rennen bent. Dus wij trokken het op zich wel, onze vriendinnetje had het er wat zwaarder mee (die wel aan het rennen is). Wel is het gewoon dat je honger hebt en wil eten. Maar hé, beetje discipline tonen. Je bent aan het sapvasten of je bent het niet. Daardoor krijg je minder kcal per dag binnen, waardoor je wel een paar kilo bier en bitterballen kwijtraakt.

Resultaat?

In totaal zijn we zo’n twee en een halve kilo afgevallen in drie dagen. Het was best wel even zwaar, zeker die derde dag, maar inmiddels voelen we ons fit en fris. Verder zijn we qua leefgewoonten er ook op vooruit gegaan, want de zak chips na het eten slaan we nu over en we roken alleen nog af en toe met een biertje in de hand. Wij zijn er zeker tevreden over! Mocht je dit ook willen proberen, check www.sap.je en bestel jouw eigen detox kuur.

Sapje detox kuur

In samenwerking met Sapje

Reageer op artikel:
In drie dagen een paar kilo afvallen met een detox kuur van Sapje
Sluiten