Derde Formule 1 Grand Prix in de VS gaat georganiseerd worden in Las Vegas

Het is weer raceweek en zoals je van ons gewend bent, zal er vandaag zeker nog tijd besteed worden aan het voorbeschouwen van de race van zondag. Daarnaast passeerde vanochtend ander interessant nieuws onze radar. De FIA wil een derde Formule 1 race gaan organiseren in Amerika en dat wel in Las Vegas.

We zijn natuurlijk allemaal al wel bekend met de Grand Prix van Austin. Onze Max wist daar vorig jaar nog 25 hele belangrijke punten bij elkaar te racen. De populariteit van de Formule 1 blijft echter redelijk staken in The Land of the Free. De oplossing die de FIA hiervoor in gedachten heeft is duidelijk: meer races in de Verenigde Staten organiseren.

Miami

Dit jaar zal voor het eerst de Grand Prix van Miami op het programma staan. In mei wordt het volledig nieuwe rondje voor het eerst bereden onder de zon van Florida. Het circuit golft rond het Hard Rock Stadium van American Footballclub Miami Dolphins. De vele technische bochtensecties beloven een spannende Grand Prix op te gaan leveren waar we allemaal naar uit kijken.

Las Vegas

Volgens een rapport van Front Office Sports gaat er ergens komende weken dus ook een derde Amerikaanse Grand Prix aangekondigd worden. Net zoals in Miami gaat dit een stratencircuit worden, maar deze keer in Las Vegas. Als je dat hoort droom je waarschijnlijk meteen van de F1-bolides over de Strip en langs de beroemde fonteinen van het Bellagio Hotel. Wij kunnen je een geheim vertellen, volgens Front Office Sports gaat deze droom nog uitkomen ook. De bruggen die Las Vegas heeft voor voetgangers zullen daarbij gebruikt worden als exclusieve plekken om de race te bekijken. Waarschijnlijk wordt de race al in 2023 gereden. Wij kunnen nu al niet wachten!

Drukke agenda

Dat de Formule 1 een rondreizend circus is weten we allemaal. Maar de bizar drukke agenda van de teams dreigt alleen maar drukker te worden. Zo werden er aan het begin van het Max Verstappen-tijdperk nog twintig races per jaar gereden. Dit jaar zijn dat er al 23. Wanneer we daar de Grand Prix van Las Vegas bij optellen, zitten we alweer op 24. De CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali, vertelde aan Sky Sports dat hij verwacht nog verder uit te kunnen gaan breiden. “Naast Amerika en China denk ik dat er voor onze sport ook een potentie ligt in Afrika.” Zo wordt op dit moment het Kyalami circuit in Zuid-Afrika al overwogen als eventuele organisator van een Grand Prix. Domenicali zei vervolgens nog dat hij het zich voor kan stellen dat de populariteit van de sport uitgebouwd gaat worden naar wel dertig races per jaar. Meer plezier voor ons, zo lang het natuurlijk maar niet ten koste van de kwaliteit van racen gaat…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Reageer op artikel:
Derde Formule 1 Grand Prix in de VS gaat georganiseerd worden in Las Vegas
Sluiten