Delic komt met vinylboek, expositie en live-shows

Redactie 3 jun 2018 Entertainment

Je kent ‘m als legendarische producer van Rico & Sticks, maar de man is ook individueel tot grote dingen in staat. Weinig belletjes gaan rinkelen bij de naam van Peter Blom, maar als we de naam van Delic droppen dan gaan alle alarmbellen rinkelen. Binnenkort komt hij met een tof nieuw project in de vorm van een vinylboek, expositie en liveshows genaamd: Kidnap At The Noodleshop.

Met Eigen Wereld produceerde hij Neerlands beste hiphopalbum ooit en ook Vloeistof is er een die de geschiedenisboeken in zal gaan als een beestachtig lekker album. Niet voor niets won hij talloze prijzen en tourde hij stad en land af met de boys uit Zwolle.

Delic Kidnap At The Noodleshop

Hong Kong als inspiratiebron voor Delic

Hierna was het een tijdje stil omtrent de producer. Hij reisde de wereld over voor nieuwe inspiratie om zich te ontwikkelen als schilder en schrijver. Dat komt nu tot uiting in Kidnap At The Noodleshop, een masterpiece dat voortkomt uit zijn ervaringen in met name Hong Kong. Zijn missie? Hypnotiserende muziek maken en toffe kunst maken. Een kunstje dat aan Delic wel is toevertrouwd.

Zijn reiservaringen vertaalde hij in een zelfontworpen vinylboek. Elk hoofdstuk dat hij schreef correspondeert met een bijpassende track en een schilderij dat in hetelfde stratosfeertje past. Om zijn nieuwe werk te bewonderen moet je nog even geduld hebben, want vanaf zaterdag 8 september zal het worden geëxposeerd bij GO Gallery in Amsterdam. Daaropvolgend staat hij na een periode van elf jaar weer op het podium en wel op de buhne van de Melkweg (9 september) en Hedon in Zwolle (21 september).

Ontsnappen uit dagelijks leven

“Met dit nieuwe project wil ik een wereld creëren waarin mensen zichzelf kunnen verliezen en even uit hun dagelijkse leven kunnen ontsnappen. Muziek kan een magische werking hebben; met de juiste muziek in je oordoppen kan een alledaagse busreis of stadswandeling omgetoverd worden tot een sfeervolle filmscène. En dat is precies wat ik nu wil bereiken. Mijn bijzondere ervaringen uit Hong Kong heb ik vastgelegd en opnieuw gecreëerd met schilderijen en muziek, zodat ik iedereen kan meenemen naar deze plek”, aldus Delic.

Kidnap At The Noodle Shop kun je per nu pre-orderen. Verder kun je een preview van de eerste drie hoofdstukken checken op delic-music.com.

Foto: Daniel Ashes

Reageer op artikel:
Delic komt met vinylboek, expositie en live-shows
Sluiten