Defqon.1 onthult ijzersterke line-up om de zomer mee af te breken

Defqon.1 vindt, zoals al jaren gebeurt, plaats op de heilige festivalgrond van Biddinghuizen. Dit jaar worden we getrakteerd om vier dagen hard te gaan wat gegarandeerd voor een kleine aardbeving gaat zorgen. Met meer dan 300 artiesten en gruwelijke headliners belooft dit jaar weer een absolute knaller te worden.

Dit jaar zal Defqon.1 opnieuw uitpakken met een indrukwekkende line-up en hun legendarische ceremonies. Dit jaar voor het eerst elke dag een spectaculaire afsluitende show zal zijn, wat neerkomt op maar liefst vier unieke eindshows. Naast deze adembenemende afsluiters zullen vroege vogels ook kunnen genieten van een overvloed aan openingsceremonies.

Defqon.1

Op donderdag trappen campingbezoekers Defqon.1 af tijdens The Gathering, waar de beroemde woorden “Weekend Warriors, Welcome Home” worden geluid. Daarna worden bezoekers klaargestoomd door het explosieve duo Sound Rush bij de BLUE stage, terwijl hardcore legende Mad Dog de BLACK stage opent.

Stages

Dit jaar zijn er niet drie, maar vier tages, zoals we gewend zijn te herkennen aan verschillende kleuren. Op de mainstage, RED, wordt voornamelijk Hardstyle gedraaid Deze wordt op sensationele wijze officieel onthuld door niemand minder dan hardstyle grootheid Ran-D. Ook de raw-hardstyle artiest Rooler maakt zijn debuut op de RED stage.

Als afsluiter op de eerste dag schittert Sefa op de RED stage. Op zaterdag heeft hardcore legende Angerfist de eer om als eerste hardcore act ooit de RED mainstage af te sluiten. Dual Damage betreedt voor het eerst de Holy Grounds met een optreden bij de BLUE stage. Voor de hardcore fans is de BLACK stage het epicentrum, waarbij uptempo sensatie Spitnoise de hardcore variant van ‘The Spotlight’ op zich neemt. Voor liefhebbers van hardtechno maakt de GREEN stage een comeback met namen zoals Luciid en Cynthia Spiering.

Warrior workout

Dit jaar wordt het nog indrukwekkender met de terugkeer van de ‘Warrior Workout’. Als je denkt dat je nog niet genoeg calorieën hebt verbrand, dan is het nu tijd om de grond te laten trillen, want voor het eerst zal dit evenement plaatsvinden op de RED mainstage. Hiermee wordt het de grootste festival workout ooit.

Power hour

We hebben toch een beetje het idee wanneer we het over Defqon.1 hebben, we dit filmpje er toch weer even bij moeten pakken. We krijgen nog steeds kippenvel elke keer als we het zien. Ook dit jaar kun je op zaterdag om 16:00 weer van links naar rechts in het inmiddels niet meer weg te denken Power Hour.

De grande finale

Als het avond wordt, komen we allemaal samen bij de RED stage voor het grote einde, ‘The Closing Ceremony’. Deze keer wordt het extra spectaculair met een vijf uur durende show. Het hoogtepunt is een bizarre vuurwerkspektakel tijdens ‘The Closing Ritual’. De line-up blijft van de grande finale blijft nog geheim. Maar geloof ons, de legendes zullen zeker op het podium verschijnen op een ongekende manier.

Defqon.1 2024 vindt plaats van 27 t/m 30 juni in Biddinghuizen. Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar!

 

 

 

Reageer op artikel:
Defqon.1 onthult ijzersterke line-up om de zomer mee af te breken
Sluiten