De Vuurlinie, een indrukwekkende oorlogsfilm die nu te zien is op Netflix

De Vuurlinie, een oorlogsfilm die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal over de omstreden veteraan Marco Kroon. Het is nu te zien op Netflix en blaast Nederland omver. De beste acteurs van ons land zien we in de film, dus dat belooft wat!

De oorlogsfilm gaat over Marco Kroon die heldendaden heeft verricht tijdens zijn uitzending naar Afghanistan. Hier liep hij trauma’s op en in de film krijgen we hier een uitgebreid beeld van. Ook zien we wat er allemaal in zijn privéleven in Nederland gebeurt. Hij raakt namelijk meerdere keren in opspraak.

De Vuurlinie

De ex-commando Marco Kroon werd in 2009 geridderd en dit heeft hij te danken aan zijn heldendaden tijdens zijn rol als commandant tijdens de uitzending naar Afghanistan. Na deze prestaties komt zijn café in aanspraak omdat er sprake zou zijn van wapen- en drugshandel daar. Dit gaan we allemaal zien in deze film. Want hoe ga je om met trauma’s die je hebt opgelopen in een oorlogsgebied als je ook nog eens in opspraak bent en regelmatig in aanraking komt met justitie?

Cast

De rol van Marco Kroon wordt gespeeld door de alleskunner Waldemar Torenstra. Ook zien we Sallie Harmsen als Marcos vrouw, Jeroen Spitzenberger, Angela schijf en Huub Stapel voorbijkomen. De regie wordt gedaan door Roel Reiné. Marco Kroon is zelf ook betrokken geweest bij het proces van de film. Volgens ons de perfecte cocktail om een succesfilm neer te zetten!

Reacties

De films staat pas net op Netflix en de reacties stromen alweer binnen op X. Er wordt vooral gesproken over een indrukwekkend verhaal en vooral omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal uit ons kikkerlandje.

 

 

Reageer op artikel:
De Vuurlinie, een indrukwekkende oorlogsfilm die nu te zien is op Netflix
Sluiten