De spoiler op de nieuwe Porsche Panamera is van buitenaardse gaafheid

redactie 30 jun 2016 Machines

Gisteren presenteerde Porsche haar nieuwe vierdeurs vlaggenschip. De aankomende Panamera is met het blote oog nauwelijks van de vorige te onderscheiden, maar één feature gaat iedereen zien. Met name de bestuurders die achter de Duitser gaan rijden.

Dat is de spoiler. Zou zomaar ontworpen kunnen zijn door Tony Stark, zo gaaf is ‘tie. In plaats van dat ‘ie gewoon omhoog komt bij een snelheid van boven de 100 km/u, daar komt ‘ie ook omhoog maar klapt ‘ie uiteen. Damn, wat ziet dit er gruwelijk uit. Dit is iets waardoor kleine jongetjes verliefd worden op een auto. Volwassen mannen trouwens ook. 

Verder mag de bolide er ook gewoon wel zijn hoor. Onze voorkeur gaat uit naar de Panamera Turbo die je voor een kleine 190k bij de dealer op de kop kunt tikken. Met een 4,0 liter bi-turbo V8 ragt ‘ie in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt de Stuttgarter een topsnelheid van 306 km/u. En dat met de voltallige familie in de wagen. Het interieur is trouwens ook wel het vermelden waard, want dat ziet er heel comfortabel uit. Je kan er nog net niet in wonen.


Cool filmpje:

Reageer op artikel:
De spoiler op de nieuwe Porsche Panamera is van buitenaardse gaafheid
Sluiten