De bizarre kosten voor het transport van de Amerikaanse president

Redactie 15 feb 2017 Entertainment

Amerika is een gevaarlijk land. Nergens ter wereld worden jaarlijks zo veel mensen neergeschoten door burgers met geweren. Daarnaast zitten de cellen overvol en heeft de politie zijn handen vol. Ook is het mogelijk om bij de McDonalds een beker cola van liefst twee liter te bestellen die je gratis mag vullen als ie op is.

Het is dus wel logisch dat de president van zo’n knotsgek land goed beveiligd is, je weet maar nooit wat er op de loer ligt en praktisch iedereen kan een wapen hebben. Er zijn ook al wat aanslagen op presidenten gepleegd, voorzichtigheid is dus geboden. President Lincoln werd bijvoorbeeld in een theater neergeschoten en John F. Kennedy werd dodelijk getroffen toen hij in zijn cabrio door Dallas, Texas, reed.

Die beveiliging mag ook wat kosten, je wilt immers niet dat de machtigste man ter wereld overhoop wordt geknald. Onderstaand filmpje legt uit wat er allemaal bij komt kijken om de president te beveiligen, en welke kosten daaraan verbonden zijn om motorescortes, helikoptervluchten en vliegreizen mogelijk te maken. De prijs die wordt betaald voor een veilige tocht is namelijk schrikbarend hoog: het kost $2614 per minuut als de president een ritje maakt!

Dat immense bedrag wordt opgehoest door de bevolking. Het is bijzonder treurig dat deze maatregelen nodig zijn in een land dat zichzelf ontwikkeld noemt. Ondertussen in Nederland: Mark Rutte gaat lekker met de fiets naar zijn werk. Een lekke band kost al gauw twee tientjes.

 

Reageer op artikel:
De bizarre kosten voor het transport van de Amerikaanse president
Sluiten