De nieuwe Volvo XC60 is een krachtig beest waarin jij nergens bang voor hoeft te zijn

Redactie 9 mrt 2017 Machines

De Volvo XC60 is veruit de meest verkochte Volvo die uit de fabriek rolt. Maar liefst 30% van alle verkochte auto’s van het Zweedse merk is een XC60! Het kleine broertje van de ook al zeer populaire XC90 is opgepimpt en in een nieuw jasje gestoken om jou ervan te overtuigen nu echt eens in een Zweed te gaan rijden.

De XC90 is bekend vanwege zijn sterke uitstraling en de hybridemotor die dit log ogende beest soepel over de wegen heen smijt. Deze Twin-Engine hebben de ontwerpers en autobouwers van Volvo meegenomen naar de nieuwe XC60 om het vermogen eens flink op te voeren. De XC60 met de T8-motor levert hierdoor liefst 400 paardenkrachten wat zorgt voor een adembenemede acceleratie en een hoge topsnelheid. In zo’n vijf seconden zit je op de 100 km per uur!Je kunt ook kiezen voor kleinere motorvarianten, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Veiligheid is daarnaast ook een dingetje bij de Zweedse autoreus en ze claimen dat de nieuwe XC60 de veiligste auto ooit is. Dat is nogal wat, al geloven we ze wel. Het boek met de lijst van veiligheidssystemen is dikker dan het telefoonboek van Peking. Om een van de systemen uit te lichten: wanneer de bestuurder geen tijd heeft om een ongeluk te ontwijken, doet de auto dat voor hem. Het zou mooi zijn als in de toekomst de Volvo ook zelfstandig door de McDrive kan rijden en voor jou een Happy Meal ophaalt.

Binnenkort volgen de prijzen en de verschijningsdatum. Voor nu wat foto’s van deze perfecte model dat tot in de puntjes is uitgedacht en er zeer dynamisch uitziet.

 

Autoblog

Reageer op artikel:
De nieuwe Volvo XC60 is een krachtig beest waarin jij nergens bang voor hoeft te zijn
Sluiten