Schommel in slaap in de nachttrein die óók door Nederland komt

Er lijkt geen relaxtere manier van reizen te zijn dan met de nachttrein. Met één vervoermiddel verschillende landen zien en dichter bij iedere bestemming komen terwijl je slaapt. De European Sleeper neemt je mee naar vier verschillende landen. Doe je ogen dicht in ons bruisende Amsterdam en wordt wakker in het sfeervolle Praag.

De nachttrein rijdt vanaf 25 maart volgens een nieuwe route en vertrekt vanuit Brussel. Hij komt onder andere langs Amsterdam, Berlijn, Dresden en heeft als eindstation Praag. Naast grote steden rijdt de trein ook door het prachtige dal van de Elbe, langs de bergen en tussen al dat groen. Deze treinrit kun je op je bucketlist noteren.

Biertje?

In België begint de trein zijn route vanuit Brussel en rijdt dan naar Antwerpen. In deze grote, gezellige steden kun je heerlijke biertjes nuttigen terwijl je geniet van een bruisende omgeving vol prachtige architectuur. Dan rijdt de trein verder naar Nederland, langs Roosendaal, Rotterdam, Den Haag, Schiphol, Amsterdam, Amersfoort en Deventer. Genoeg plekken om aan boord te gaan dus. Wanneer we Nederland verlaten, rijden we Duitsland in en is de eerste halte Bad Bentheim. Daarna gaat de trein verder naar Berlijn, Dresden en Bad Schandau. In Duitsland smaken de biertjes ook niet verkeerd. Je kunt er een currywurst bij eten en je verwonderen over het geweldig groene landschap. Op ongeveer 750 km afstand vanaf Nederland, waan je je in een wereld vol diepe valleien, tafelbergen, bossen en de rivier de Elbe. Genoeg om te ontdekken dus.

Rotsformatie

Mocht je je ogen wat langer dicht hebben gehad, dan word je misschien wel wakker in Tsjechië. De eerste stop is Děčín, gevolgd door Ústí nad Labem, met als eindbestemming Praag. En het zal je misschien niet verbazen dat Tsjechië, naast zijn prachtige natuur, architectuur en historische gebouwen zoals kastelen en kerken, ook bekend staat om zijn lange traditie van bierbrouwen. Daarom vind je in dit land naast al het andere ook genoeg bierhuizen, brouwerijen en pubs.

Super simpel met de nachttrein

Deze manier van reizen levert je geen stres op en is supermakkelijk. Koop een kaartje, zoek het dichtstbijzijnde station waar je aan boord kan gaan, maak tot slot een keuze in zit- of ligplaatsen. Onderweg is het de kunst om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken en daarna uit te stappen op jouw gewenste bestemming.

Deze reis is niet ver weg, want eind maart kun je al opstappen. Precies op tijd voor de lente en met hopelijk bijbehorend weer, want die biertjes smaken nóg lekkerder in de zon.

Foto’s: Depositphotos

Reageer op artikel:
Schommel in slaap in de nachttrein die óók door Nederland komt
Sluiten