De Mount Everest beklimmen in je woonkamer

Redactie 28 Sep 2017 Entertainment

Het staat bekend als het dodelijke dak van de wereld. Met de kans op hoogteziekte, lawines of een misstap en windsnelheden van 150 km/u en temperaturen tot ver onder het vriespunt is de top bereiken slechts voor enkelen weggelegd. Sinds 1922 stierven er al meer dan 280 bergbeklimmers op de berg des doods. Sólfar Studios en RVX maken het nu mogelijk om geheel ongevaarlijk op Virtual Reality avontuur te gaan op de Mount Everest. 

Je voegt je hierbij bij een expeditie die de top van dit adembenemende gebergte wilt bereiken. Deze VR ervaring zal bestaan uit vijf verschillende scènes. Je begint bij het basis kamp, trekt door de gevaarlijke Khumbu ijsvallen, slaat kamp op bij de Lhotse-berg, beklimt de penibele Hillary Step en verslaat uiteindelijk de top van de almighty Everest.

Everest VR is niet bedoeld als game, maar als mogelijkheid om je op plekken te brengen die anders onmogelijk te bereiken zijn. Met de waanzinnig realistische beelden en geluiden is het net alsof jij écht op de hoogste top ter wereld staat. Je hebt geen internetverbinding nodig, dus jij kan lekker de Mount Everest beklimmen terwijl de rest de router aan het resetten is. Dit lijkt ons helemaal te gek. Hier te krijgen voor maar 15 piek.

Reageer op artikel:
De Mount Everest beklimmen in je woonkamer
Sluiten