7 tips voor aankomend weekend

Redactie 22 Sep 2017 Entertainment

Het weekend staat voor de deur! Netflix & Chill is altijd een goed idee, maar soms moet je ook even de gordijnen open doen en de deur uit. Dat sociale isolement kan altijd nog. Maar wat is er in hemelsnaam in ons land te doen? Wij geven je de broodnodige inspiratie via zeven suggesties.

Het Nederlandse film festival
Van 20 tot en met 29 september kleurt Utrecht tot filmhoofdstad van Nederland. Op de Neude, het bruisende horeca-plein van Utrecht, is altijd goed vertoeven. Zeker dit weekend, wanneer je er ook nog eens als eerste de allernieuwste Nederlandse films bekijken, van documentaires tot speelfilms.
Wanneer? Vrijdag, zaterdag én zondag van 9:00 tot 23:00 uur
Waar? Hartje Utrecht, meer info hier

Tilburg Culinair
Voor de Brabanders onder ons, is Tilburg Culinair een hele smakelijke optie. 21 tot en met 24 september vindt de 27e editie van het evenement plaats waarbij de beste restaurants van de stad zich van hun beste kant laten zien. Geniet met sappige hapjes en drankjes van livemuziek en ander entertainment. Entree is gratis. Die ossenhaas met truffelrisoto klinkt ons wel prettig in de oren!
Wanneer? Vrijdag, zaterdag én zondag!
Waar? Louis Bouwmeesterplein, Tilburg, meer info hier

Foto: Tilburg.com

Food Festival Lepeltje Lepeltje, Eindhoven
Nog meer lekkers uit Brabant! Eten, muziek en gezelligheid in Eindhoven tijdens Lepeltje Lepeltje. We kennen dit food festival van eerdere edities in onder andere Utrecht, Amersfoort, Leiden en Zwolle. Ook hier is de entree gratis.
Wanneer dit weekend? Vrijdag, zaterdag én zondag!
Waar? Anne Frankplantsoen, Eindhoven, hier meer info

Unseen
Een van de tofste fotografiefestivals van Nederland daalt voor de zesde keer neer in Amsterdam. In totaal kun je je vergapen aan 53 verschillende galeries van diverse fotografen en kunstenaars. Verwacht moderne fotografie, want al het werk dat er staat is in de afgelopen drie jaar geschoten.
Wanneer? Vrijdag, zaterdag én zondag!
Waar? Westergastterrein, Amsterdam, meer info hier

Weiter Festival
Nog niet ready om je officieel neer te leggen bij het einde van het festivalseizoen? Ga lekker dansen bij het Weiter Festival. House-dj Olivier Weiter presenteert zijn eigen festival op het terrein van Thuishaven deze zondag. Hij zal zelf een 9-uur-durende set draaien, maar ook andere grote namen sieren de line-up, zoals het vrolijke Lövestad. En dat voor maar €25,00.
Wanneer dit weekend? Zondag 24 september van 13:00 tot 23:00
Waar? Thuishaventerrein, Amsterdam, hier meer info en tickets

Foto: De Fundatiemuseum Zwolle

Tentoonstelling Bob Dylan – Face Value
Dit is het állerlaatste weekend dat je de schetsen van de culturele koning in Nederland kan beschouwen. Dylan zingt en schrijft niet alleen, nee hij schetst en schildert ook al sinds de jaren ’60. Ben je fan van de man? Ga dan dit weekend een kijkje nemen in het museum De Fundatie. Hier zijn onder andere ook tentoonstellingen te zien van Jeroen Krabbé en Friso ten Holt. Entree kost je 11 piek.
Wanneer dit weekend? Vrijdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 geopend
Waar? De Fundatie museum, Zwolle, meer info hier

Foto: Frank van Bennekom

Lost Away – Frank van Bennekom
Een hele vette tentoonstelling van analoge foto’s door Frank van Bennekom. De fotograaf legde deze platen vast in Zuid-Afrika, Hawaii en Australie en zijn nu te bewonderen in de Cloud Gallery in Amsterdam. Ze zijn dit weekend geopend van vrijdag t/m zondag van 09:00 tot 18:00. Gaat het je dit weekend niet lukken maar lijkt het je wel heel tof? No stress. Je kunt de foto’s tot 18 oktober bewonderen. Gratuit entree!
Wanneer dit weekend? Vrijdag, zaterdag én zondag!
Waar? De Cloud Gallery, Amsterdam, meer info hier

Openingsfoto: Unseen Amsterdam

Reageer op artikel:
7 tips voor aankomend weekend
Sluiten