Deze serie wordt jouw nieuwe favoriet om te bingen

Heb je nou net een serie afgekeken en weet je niet zo goed wat je nu moet gaan kijken? Ga dan snel naar NPO Start, want daar staat één van de betere oorlogsseries op je te wachten. De serie De Joodse Raad neemt je mee terug naar de Tweede Wereldoorlog.

De serie is geproduceerd door de EO en bestaat uit vijf aflevering. Hierin wordt je ondergedompeld in de wrede wereld van De Joodse Raad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het verhaal

In de serie volg je het verhaal van onmogelijke dilemma’s van de Joodse Raad tijdens de Tweede Wereldoorlog. In die tijd zijn namelijk de meeste Joden gedeporteerd en vermoord vanuit Nederland. De Joodse Raad werd daarbij opgericht om de Joodse gemeenschap te besturen. De keuzes die de Raad moest maken in die tijd waren alles behalve makkelijk.

Cast

De hoofdpersonen die schitteren in deze oorlogsserie zijn van grote klasse. Zoals Pierre Bokma, bekend van Rundfunk, Mocro Maffia en Van God Los, Monic Hendrickx, bekend van Penoza, Arcadia en God Only Knows en Claire Bender, bekend van Happy Ending, Morten en Zomer in Zeeland. Best een behoorlijk lijstje als je het ons vraagt.

De Joodse Raad

De Raad werd opgericht in februari 1941 en werd dus gezien als een instantie die de Joodse gemeenschap moest besturen. De voorzitters in die tijd waren Abraham Asscher en David Cohen. De dilemma’s die de Raad toentertijd meemaakte gingen onder andere over Het Joodsche Weekblad, deportaties van Joden naar verschillende werkkampen en het inleveren van wapens door de Joden.

De eerste aflevering is vanaf 10 maart te zien op NPO Start. Als je een NPO Plus-abonnement hebt, dan kun je alle afleveringen al bekijken. In totaal zijn het er vijf. Heb je nou geen abonnement? Dan kun je de serie wekelijks zien op NPO 1. Elke zondagavond wordt er een aflevering uitgezonden.

 

Reageer op artikel:
Deze serie wordt jouw nieuwe favoriet om te bingen
Sluiten