De G-Shock G-steel onder de loep

Redactie 11 Sep 2019 Entertainment

Ben je op zoek naar een horloge die alle benodigde functies biedt die je nodig hebt en die ook een opvallend en stoer uiterlijk heeft? De G-Shock G-Steel horloges zijn wat je nodig hebt. Deze serie is van hoge kwaliteit staal ontwikkeld en heeft daardoor een erg stevig uiterlijk. We nemen de G-Shock G-Steel onder de loep.

Eigenschappen en functies

Deze serie van G-Shock horloges hebben de vertrouwde ruwe elementen die je mag verwachten. Allereerst zijn de horloges uitermate schokbestendig door de combinatie van een meerlaagse opbouw met kunsthars, carbon en edelstaal. Ze zijn waterbestendig tot 20ATM, werken op lichtenergie en een LED verlicht de wijzerplaat. Het horloge maakt gebruik van Bluetooth en heeft een smartphone link-functie, waardoor je voor ongeveer 300 steden de wereldtijd kan instellen, een alarm, een timer, een wijzer calibratiefunctie, snel wisselen tussen de lokale tijd en de thuistijd en een phone finder hebt. Verder kun je dagelijks 5 waarschuwingen instellen wat ervoor zorgt dat je nooit meer wat vergeet.

Het is geen smartwatch of een hybride horloge, maar een connected horloge met alle voordelen van een normale G-Shock, plus de vele extra voordelen door de zorgvuldig geïmplementeerde technologie. Het is niet alleen mooi ontworpen, maar werkt ook foutloos met behulp van de G-Shock Connected App.

Uiterlijk en design

Wat het uiterlijk betreft heeft Casio echt gekeken wat huidige klanten zoeken in een horloge. Gebruikmakend van de combinatie van stoere kleuren en een eenvoudige roestvrijstalen kast, zorgt ervoor dat het echt een horloge is volgens de G-Shock normen. Zonder dat er gebruik wordt gemaakt van onstuimige kleuren, zorgen de bezel, de wijzerplaat, de indexen en de minimalistische wijzers ervoor dat diepte in het horloge zit. Er is veel aandacht en zorg voor het design geweest wat ervoor zorgt dat het horloge de toughness heeft die een Casio G-Shock G-Steel serie garandeert. Door de mooie, bijna onopvallende contouren kun je het design niet weerstaan. Het horloge bereikt iets fascinerends doordat naast analoog nog aangevuld wordt met een digitale tijds- datumweergave.

Betaalbare kwaliteit

Vanaf moment één is het duidelijk dat dit absoluut de meest innovatieve horloges zijn die je om je pols kunt dragen. In vergelijking tot andere horloges en andere G-Shock modellen zijn de horloges in de G-Steel collectie ook echt interessante modellen wanneer je ze bekijkt vanuit het kostenoogpunt. De stijlvolle horloges met premium look zijn voor een acceptabele prijs verkrijgbaar, waardoor het dus echt een goede investering is als je kijkt wat je ervoor terug krijgt.

Conclusie

Zowel het uiterlijk en design, maar ook de eigenschappen en functies, zorgen ervoor dat het horloge in iedere situatie geschikt is. Of je nu van plan bent om te gaan reizen en avontuurlijke activiteiten te ondernemen, of juist op zoek bent naar een stoer horloge die gedragen kan worden bij zakelijke afspraken; met de Casio G-Shock G-Steel collectie zit je altijd goed. Het horloge voldoet aan alle verwachtingen, waarbij de prijs-kwaliteit verhouding optimaal is.

Reageer op artikel:
De G-Shock G-steel onder de loep
Sluiten