Deze zeldzame Ford Falcon XB is een herboren klassieker

redactie 2 Oct 2019 Machines

Muscle cars, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Die lekker laag liggende robuuste wagens, waarmee je tegenwoordig zeer zeker mee opvalt. We behandelen hier een specifieke wagen vanuit deze categorie: de Ford Falcon XB.

Down under

Deze Falcon werd in 1973 uitgebracht door de Ford divisie van Australië. Een goede zet, want deze editie was in zijn tijd een van de meest sexy wagens die je kon kopen. Helaas werd ‘ie na drie jaar van productie door de overzeese uit de cataloog geschrapt. Dit heeft de auto extreem zeldzaam gemaakt en daarom is die erg gewild onder muscle car liefhebbers.

Heruitvoering

Daar heeft Abimelec Arellano (designer) op ingespeeld. Hij heeft deze bak nieuw leven ingeblazen. Hij heeft de wagen een nog uitdagendere uitstraling gegeven. Zo is de rijhoogte nog lager gemaakt, zit er een vernieuwd houten dashboard in, bredere banden en nog grotere schotelwielen. In het motorcompartiment rust het beest van een supercharger 5.8 GT500. En aan de bekleding is nog een vleugje moderniteit toegevoegd om deze auto toch net wat excentrieker te maken. Wat een schoonheid!

 

Reageer op artikel:
Deze zeldzame Ford Falcon XB is een herboren klassieker
Sluiten