De favorieten van Winne

Redactie 30 sep 2018 Entertainment

W I dubbel N E! Je kent hem als een van de tofste rappers van Nederland. Onlangs interviewden we hem over zijn nieuwe album. Nu is hij in navolging van onder andere Katja Schuurman en Martijn Koning klaar om zijn favorieten te delen. Hier is Winne over z’n liefde voor sneakers, Black Panther en in de Rolls Royce bij Memphis Depay.

Auto: Ik heb geen rijbewijs, grappig he? Ik hou van van Duitse auto’s: Audi, Mercedes of BMW. Laatst zat ik bij Memphis Depay in zijn Rolls Royce Wraith en dat was wel een compleet ander level.

Artiest: Ik kan niet kiezen tussen Nas en Jay-Z. Allebei zijn ze onnavolgbaar goed in hun lyrics.

Muziekalbum
: Ik zou niet eens een top-10 kunnen maken. Maar daar zitten hoe dan ook albums van Nas en Jay-Z tussen, dat kan ik je wel vertellen.

via GIPHY

Voetbalclub: Feyenoord, ik ga wel eens naar het stadion. Voor de roll-out van het nieuwe uitshirt hebben ze Ronnie Flex en mijzelf. gefotografeerd Als je nu naar De Kuip gaat, dan zie je foto’s van ons hangen in Feyenoordshirts. Best wel cool.

Poppodium: Ik heb nog niet in Annabel gespeeld. Ik heb hele goeie herinneringen aan de Melkweg, aan Paradiso. Ik ben er nu ook zo vaak geweest. Ik denk Paradiso of Melkweg. Wat favoriet was de Wat of de oude Nighttown heette het vroeger, daarna Watt maar bestaat inmiddels niet meer.

Festival: Solar. Ik ben geen festivalganger omdat ik niet zo goed tegen drukte kan, maar als ik naar een festival moet, dan naar Solar. Ik heb er meerdere keren gespeeld en toffe ervaringen gehad.

Stad: Rotterdam en daarna New York. Rotterdam is thuis, dit is mijn stad. Niet dat het mijn bezig is of dat ik er de baas ben, wel dat ik bij deze stad hoor. New York omdat dit de bakermat de hiphop is. Ik ben de afgelopen 10 jaar elk jaar in New York geweest en dit jaar ga ik voor het eerst niet. Ik krijg heel veel energie van die stad. Je kan de American Dream, in hoeverre die bestaat, voelen en proeven als je daar bent.

via GIPHY

Sneaker: De Jordan 1. Ik heb denk een paar honderd paar sneakers. Ik ben wel van plan om er een hoop weg te doen, want het neemt nogal wat ruimte in beslag. Mijn favoriet is de Jordan 1. In de zomer draag ik graag loafers. De afgelopen zomer waren de Gucci Aces mijn go to sneakers. Ze werken onder alles, dus die pak ik heel makkelijk uit de kast. Welke sneakers ik draag hangt af van fases. Soms zit ik in een Air Max fase, dan weer een Jordan fase.

Land: Ik denk wel Nederland. Het heeft te maken met de vrijheid die we hebben om hier te zijn. Er gebeuren wel bepaalde dingen achter de schermen, onderhuidse dingen die niet oké zijn. Maar ik vind wel dat je in dit land de kans krijgt om te zijn wie je bent en je te ontwikkelen. Onderwijssysteem, gezondheidszorg, hele sociale stelsel. Dat is allemaal heel goed geregeld in Nederland en ik denk niet dat wij mogen klagen.

Film: The Matrix 1. Ik kijk elk jaar wel een keer naar die film. Ook als een soort wake-up call. Als je de metafoor snapt die in de film zit, dan is iedere keer weer een soort oproep om te unpluggen van The Matrix. We zijn onderdeel van deze maatschappij en onderdeel van bepaalde systemen. Zolang je een DigiD hebt, ben je onderdeel van dit systeem. Zodra je tv of telefoon aangaat zit je midden in The Matrix.

via GIPHY

Serie: Game of Thrones. Seizoen 5 episode 8. Mensen die het hebben gezien snappen waarom.

Superheld: Als kind was dat denk ik Spiderman, maar Superman vond ik ook heel vet. Nu vind ik het heel erg tof dat Black Panther er is. Voor de jonge kids die niet blank zijn is er nu ook een rolmodel. Dat vind ik goed.

Maaltijd: De bruine bonen van mijn moeder. Verder eet ik heel graag pannenkoeken en dan het liefste zo’n Amerikaanse stack. Daar word ik echt heel gelukkig van. Voor de rest ben ik hele grote snoeperd. Er zijn weinig mensen die meer snoep kunnen eten dan ik. Iedereen in mijn omgeving zal dat beamen. Niet echt dropeter, maar alles wat gekleurd, zoet of zuur is, verslind ik. Nu ben ik op dieet omdat ik heel hard aan het trainen ben om in shape te komen voor de tour.

View this post on Instagram

Legendary @goldsgym to start the day. 💪🏿

A post shared by Winston Bergwijn (@winne_ecktuh) on

Reageer op artikel:
De favorieten van Winne
Sluiten