De eerste automatische Smart-lock voor de fiets is een briljant stukje techniek

Redactie 18 okt 2017 Entertainment

Iedereen overkomt het weleens. Je bent al mijlenver van je fiets vandaan om erachter te komen dat je sleutels nog in het slot zitten, en de fiets dus niet op slot staat. Bisecu lost met het slimme fietsslot in één klap beide problemen op.

Het nieuwe beveiligingssysteem voor de fiets is gekoppeld via een bluetooth-verbinding met je smartphone. Zodra je wegloopt van je fiets sluit het slot automatisch. De perfecte uitvinding voor de luie honden en vergeetachtige klungels onder ons. Het slot is aan het voorwiel gemonteerd waardoor de fietsbeveiliger nog meer handige features bezit.

Het nieuwe stukje techniek heeft drie geïntegreerde bewegingssensoren, een snelheidsmeter, acceleratiemeter en gyroscoop. De verlichting op de Smart-lock past zich aan de snelheid aan. Zo ben maak je helemaal de blits met je hightech fietsslot in het donker. Tijdens het fietsen veranderd Bisecu in een slimme fietscomputer, waarmee het real-time data weer geeft op je smartphone scherm. Zo kun je altijd terugkijken wat je snelheid was, welke afstand je hebt afgelegd, in welke tijd je dat deed en hoeveel calorieën je hebt verbrand. In deze maatschappij waardoor we overspoeld worden met fit zijn en gezond eten, is de Bisecu fietsslot dus een absolute must have.

Natuurlijk is het slot gemaakt om in de eerste plaatst je fiets te beschermen tegen dieven die het gemunt hebben op jouw tweewieler. Als je in een grote stad woont is dat geen overbodige luxe, waar elke dag honderden fietsen gestolen worden. Daarom stuurt de app een pushbericht als de fiets wordt aangeraakt. Het project staat nog in de kinderschoenen en Bisecu inc is nog bezig met geld bij elkaar te sprokkelen via Kickstarter. Maar wil je het nieuwste van het nieuwste hebben voor jouw fiets, dan kun je al vanaf $89 het slot pre-orderen.

Foto’s: Bisecu

 

Reageer op artikel:
De eerste automatische Smart-lock voor de fiets is een briljant stukje techniek
Sluiten