‘De echte Ronaldo’ zou in verhouding de duurste speler ooit zijn

redactie 4 Jul 2019 Entertainment

Volgens Play Ratings zou niet Neymar, maar ‘de echte Ronaldo’ de duurste speler ooit zijn. Als we rekening houden met inflatie dan. Ze stellen dat een transfer van Ronaldo ongeveer het dubbele zou moeten opleveren dan de huidige duurste speler Neymar.

In 2017 ging Neymar voor 222 miljoen euro van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain en werd daarmee de duurste speler ooit. Ondertussen gaan er geruchten dat hij weer terug wil naar FC Barcelona, maar goed daar horen we vast later meer over.  Ronaldo Luís Nazário de Lima, die tegenwoordig ook vaak ‘de echte Ronaldo’ wordt genoemd, speelde net als Neymar bij FC Barcelona. Daarnaast was hij onder andere actief bij PSV, Internazionale, Real Madrid en AC Milan.

Huidige markt

Play Ratings heeft vooral gekeken naar de transfer van Ronaldo van FC Barcelona naar Internazionale. Destijds kregen de Catalanen ongeveer 28 miljoen euro voor de Braziliaan, dat was tot dan toe de duurste transfer ooit. Mag ook wel voor een twintiger die zorgt voor 47 doelpunten en 7 assists in 49 wedstrijden. Play Ratings stelt dus dat deze transfer in verhouding 433 miljoen euro waard is, dat zou Ronaldo dus de duurste speler aller tijden maken.

Als we deze manier van denken aanhouden, zouden de transfers van Michel Platini, Marco van Basten  en Diego Maradona ook meer waard moeten zijn dan de transfer van Neymar van 222 miljoen euro. Michel Platini ging destijds voor 130.000 euro naar Juventus, in de huidige markt zou dit 334 miljoen euro zijn. In 1987 betaalde AC Milan 1,2 miljoen euro voor Marco van Basten, wat vandaag de dag uitkomt op 328 miljoen euro.

Reageer op artikel:
‘De echte Ronaldo’ zou in verhouding de duurste speler ooit zijn
Sluiten