De deuren van de Rezvani lijken rechtstreeks uit een Transformer film te komen

redactie 18 nov 2016 Machines

De kans is behoorlijk prominent aanwezig dat jij nog nooit van het automerk Rezvani hebt gehoord. Wij ook niet. Dus niks om je voor te schamen. Had net zo goed het nieuwe pronkstuk van een willekeurig stofzuigermerk kunnen zijn. Is dus niet, want een automerk. Uit California om precies te zijn.

Op de autopromenade van Los Angeles heeft het merk onlangs de Beast Alpha aan de wereld laten zien. Met zo’n naam moet je ook met ferme pk-aantallen op de proppen komen, anders neemt niemand je meer serieus. Dus gooien ze er 2,4 liter viercilinder met 500 pk tegenaan. Die komt overigens uit de Acura, net als de turbocharger. In de basis is de auto overigens een Lotus, waar het aluminium chassis vandaan is geplukt.

Een wagen met 500 pk besturen

Snel is ‘ie zeker, want in 3,2 seconden tik je de 100 km/u aan, terwijl het acceleratieplezier ophoudt bij zo’n 280 km/u. Of we ‘m nou mooi vinden? Zijn we nog niet over uit. Aan de ene kant echt dik, maar ook een beetje als iemand naar de kapper is geweest en dat je zegt ‘Wat zit je haar, ehm, anders’.

Een ding vinden wij wel echt madderfakking bruut. Die deuren. Alsof ‘ie rechtstreeks van de Transformer filmset komt afgereden. Nooit eerder gezien. Bijna genoeg reden om ‘m aan te schaffen, ware het niet dat het prijskaartje van 200.000 dollar net iets te gortig is.

Reageer op artikel:
De deuren van de Rezvani lijken rechtstreeks uit een Transformer film te komen
Sluiten