De bijna onmogelijke filmopdracht van Christopher Nolan

De film Interstellar die in 2014 in première ging, is één van de vele succesvolle films van regisseur Christopher Nolan. Samen met componist Hans Zimmer zijn de heren een gouden combinatie. De manier waarop de twee vrienden hebben samengewerkt tijdens Interstellar is wel heel bijzonder.

Je zou Nolan onder andere kunnen kennen van de beroemde film Oppenheimer die onlangs uitkwam. Zimmer heeft voor bijvoorbeeld de films van The Dark Night en de film Inception de soundtrack geproduceerd.

Brief

De twee heren zijn al jaren vrienden, maar bij de productie van Interstellar wist de Nolan al dat de muziek enorm belangrijk zou zijn. Zimmer zou verantwoordelijk zijn voor de soundtrack, maar moest wel een bijzondere test doorstaan van de regisseur om te slagen. De componist kreeg een brief waar maar minimale informatie over de film in stond. In enkele zinnen was het verhaal geschreven. Volgens Nolan zou dat voldoende moeten zijn om de muziek te componeren.

24 uur

En als je denkt dat het niet genoeg kan, moest Zimmer ook nog een binnen 24 uur met iets komen. Gelukkig hoefde het hele muziekstuk niet af te zijn, maar het concept van de muziek moest al wel afgerond zijn. Een bijna onmogelijke opdracht, zelfs voor de componist. Toch wist hij hierin te slagen en hebben de mannen een prachtige film neergezet

Interstellar

De film van Nolan was uitermate succesvol. De opbrengst van de film is om en nabij 677,5 miljoen dollar. Daarnaast heeft de film een record voor beste openingsweekend in IMAX-bioscopen met een wereldwijde opbrengst van 20,5 miljoen dollar. De cast bestaat uit veel beroemde acteurs waaronder Matthew McConaughey, Anna Hathaway en Matt Damon. Met de geweldige cast en crew wist Interstellar ook een Oscar te winnen voor beste visuele effecten.  De film kun je nog bekijken bij Amazon Prime Video.

Reageer op artikel:
De bijna onmogelijke filmopdracht van Christopher Nolan
Sluiten